13 липня 2019 16:58

Первая лига. "Агробизнес" рассчитывает на легионеров, а "Волыни" пока трудно даются голы

У новачків минулого сезону турнірна доля склалася по-різному: «Дніпро-1», не марнуючи часу, одразу виборов путівку до елітного дивізіону, а «Агробізнес» ледь уникнув пониження в класі.


Такий результат спонукав керівництво ФК із Волочиська до змін на тренерському містку, і біля керма команди з’явився Остап Маркевич, який останніми роками працював у структурі іспанського «Вільярреала».


За словами почесного президента клубу Олега Собуцького, зараз ведуться перемовини з кількома легіонерами, які повинні допомогти подолянам виконати поставлене на сезон завдання — фінішувати в чільній шістці. У найближчих планах також створення фарм-клубу, придбання комфортабельного автобусу й реконструкція західної трибуни на місцевому стадіоні. Поки що підопічні Остапа Маркевича зіграли три спаринги: розійшлися миром зі «Львовом» — 3:3, «Волинню» — 0:0 та поступилися «Карпатам» — 0:2.


А от у команд із більш амбітними цілями поки що більше кадрових втрат, ніж придбань. Зокрема, у «Волині» після того, як команду залишили нападники Ігор Карпенко й Дмитро Козьбан, виникли проблеми із завершенням атак. Досить сказати, що в чотирьох проведених контрольних матчах лучани вразили ворота суперників лише двічі. Не поспішає з підписанням новачків й «Арсенал-Київ», який у минулому сезоні виступав у Прем’єр-лізі. Щоправда, ще один невдаха елітного дивізіону, «Чорноморець», уже встиг представити двох новобранців. Ними стали досвідчені виконавці, що раніше вже виступали у складі одеситів, — воротар Дмитро Безотосний та півзахисник Костянтин Ярошенко.


«Рух» — єдиний із вітчизняних першолігових колективів, який готується до сезону за кордоном. Підопічні Леоніда Кучука у Словаччині провели вже два спаринги: спочатку взяли гору над «Жиліною», однією з найсильніших команд сусідньої країни, — 3:2 (дубль на рахунку Данила Кондракова), а потім поступилися «Нітрі» — 0:1, хоча за створеними моментами переважали господарів.


Щось незрозуміле коїться з «Прикарпаттям», яке в останніх трьох спарингах забило лише один м'яч, пропустивши 11. Зокрема, 10 липня іванофранківці були розгромлені на своєму полі тернопільською «Нивою» — 0:3. І це незважаючи на те, що грали вони в бойовому складі — після тижневої перерви до команди навіть вирішив повернутися лідер нападу Ігор Худоб’як.


А от у «Кременя», що знову виступатиме в першій лізі, виникли проблеми з проведенням домашніх матчів. Оскільки в Кременчуці немає стадіону з трав’яним газоном, то керівництво ФК змушене вести перемовини про те, щоб приймати суперників на стадіоні «Юність» у Горішніх Плавнях. Поки що лави команди поповнили шість новобранців, але керманич Ігор Столовицький дуже зацікавлений у придбанні кваліфікованого нападника, адже бомбардир «Кременя» Костянтин Черній вирішив продовжити кар’єру в Латвії.