11 липня 2019 23:10

Гендир "Львова": "Если бы система VAR работала в прошлом сезоне, то интрига в борьбе за путевку в Лигу Европы держалась бы до последнего тура"

Генеральний директор ПФК "Львів" Андрій Паньків прокоментував клубній прес-службі прийняті рішення під час засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу від 10 липня, згідно з якими у найближчі сезоні збільшиться кількість команд-учасниць УПЛ, а на матчах вищої ліги працюватиме відеопомічник арбітра VAR.


"Останні рішення Виконкому УАФ стосовно поступового збільшення кількості команд-учасниць Прем’єр-ліги та впровадження системи VAR є абсолютно закономірними. Український футбол крок за кроком прямував до цього, адже життя не стоїть на місці – ці рішення є віянням часу. Події п’яти останніх років в країні призвели до того, що наш футбол видозмінився. Раніше чемпіонат України був орієнтований на коштовних легіонерів.


Але згодом бюджети клубів значно скоротилися, життя змусило клуби навчитися заробляти гроші. Шанси проявити себе отримали молоді та талановиті гравці, які вже зараз відіграють важливу роль у національній збірній команді України. Хочеться вірити, що часи нестабільності як у суспільстві, так і в футболі залишилися позаду.


Ми завжди підтримували ідею повернення до формату з 16-ма командами в УПЛ. На шляху до цього стояли регламентні питання, згідно з якими оптимальними в останні сезони залишалися змагання 12-х команд. Але рішення УАФ має стати відправною точкою не лише до розширення елітного дивізіону, але й до збільшення футбольної географії, зростання зацікавленості футбольним продуктом та поступового повернення вболівальників на трибуни. Що стосується появи системи відеоповторів VAR на матчах УПЛ, то тут наша відповідь однозначна. Не лише керівництво, але й будь-хто з тренерського штабу та футболістів підтримують це рішення!


У сезоні 2018/2019 ПФК "Львів" втратив чимало очок через помилкові рішення арбітрів, особливо це стосується ігор другого етапу чемпіонату. Якби система VAR працювала вже минулого сезону, впевнений, що інтрига у боротьбі за путівку до Ліги Європи трималася б до останнього туру. Імплементація VAR має зробити український футбол прозорішим та чистішим. Принаймні, буде менше приводів сумніватися в якості арбітражу після кожного матчу і більше приводів тренуватися та покращувати свою гру", – зазначив генеральний директор "синьо-золотих левів".