4 липня 2019 11:19

"Минай" уступил "Кишварде" на сборах в Венгрии

«Минай» поступився у своєму черговому товариському поєдинку 10-ій команді чемпіонату Угорщини – «Варді» з Кішварди. На їхньому полі наша команда пропустила 4 голи. Натомість забила лише 1.


Тренерський штаб, зважаючи на статус поєдинку, традиційно дав можливість зіграти всім новачкам та гравцям, які перебувають на перегляді в команді. І мабуть цей матч для Василя Кобіна дав чимало потрібної інформації напередодні старту у Першій лізі.


У першому таймі закарпатці успішно справлялися з 10-ою командою Угорщини на її полі. Гості відразу заволоділи м’ячем і почали контролювати хід поєдинку. Команда вчасно вмикала пресинг, якісно працювала без м’яча. Звісно, через певну незіграність нових гравців відчувався брак у атаці – не вистачало останнього пасу. Проте і суперник не надто багато що міг в атаці – вони загрожували воротам закарпатців хіба за допомогою дальніх ударів.


«Минаю» цей прийом також вдавався – зокрема, непогано пробивав здалеку капітан Вагін. А ще загрожував воротам «Варди» Ощипко зі штрафного – його удар з 20 метрів пройшовся поруч зі стійкою.


Загалом, «минайці» дуже цікаво комбінували в першому таймі. І наприкінці перших 45 хвилин їм одна з атак вдалася. Півзахисник «Минаю» вдало змістився із флангу в центр штрафної і майстерно вирізав м’яч на Пиняшка, який увірвався у вільну зону з лівого флангу і перекинув голкіпера – 0:1.


Другий тайм команда також розпочала досить жваво та динамічно. Навіть могла збільшувати рахунок – на 48-ій хвилині небезпечний штрафний з лівого флангу закінчився тим, що м’яч пролетів поруч із стійкою.


Проте з часом господарі все частіше почали прибирати м’яч до себе. І включили свої фланги – «минайці» були до цього не готові. На 62-ій хвилині півзахисник «Варди» відмітився дальньою діагоналлю зі своєї штрафної на фланг, звідки наслідував пас в центр штрафної, де форвард Кішварди був точним – 1:1.


За декілька хвилин «минайці» пропустили ще один, а потім – ще: тільки цього разу атаку господарі розпочинали лівим флангом.


На цьому «Варда» не заспокоїлася. І на 78-ій ще й реалізувала стандарт – вдало розіграли кутовий.


«Минайці» намагалися зробити відрив у рахунку трохи меншим, але не вистачило везіння та часу. У підсумку 1:4. Це перша поразка команди в Угорщині за 4 матчі.


До речі, у складі «Варди» проти «Минаю» у другому таймі вийшов грати вихованець закарпатського футболу Віктор Гей. Також за Кішварду грали українці Карасюк, Кравченко та Мельник.