1 липня 2019 09:17

Сергей БЕЖЕНАР: "Все ребята U-17 с 8 июля начинают учебно-тренировочный сбор с командой U-19"

Старший тренер «Динамо» (U-17) Сергій Беженар підбив підсумки виступу команди у фінальному турнірі ДЮФЛ.


- Насправді, були навіть чоловічі сльози після матчу за третє місце, який став останнім у нашій спільній роботі з цими хлопцями. Можу сказати, що наша школа випустила гідний колектив. Багато людей брали участь у їхньому становленні. На мій погляд, ці хлопці – найкращі у своїй віковій групі. Дев’ять гравців із цієї команди вже виступали за команди U-19 та U-21, де стали чемпіонами України у цьому сезоні. І якщо вони скажуть, що я, як тренер, дав їм путівку в життя, для мене це буде найкращим заохоченням.


- Чи можна сказати, що у фінальної пульки недосконала формула проведення, яка не дозволила вашій команді через одну-єдину помилку підтвердити чемпіонський статус?


- Є регламент, і ми маємо його дотримуватися. Значить, так мало статися. Але, ще раз повторюся, для мене саме ця команда – найкраща.


- Що ви можете сказати, порівнюючи два матчі з «Карпатами» у фінальному турнірі – на груповій стадії та за третє місце?


- Знаєте, гра на гру не схожа. Я був наставником цих хлопців два останніх роки, і те, що ми намагалися тренувати, вдавалося втілювати на полі. Ця команда з вересня 2017 року не програвала, і ось 28 червня сталася ця поразка, яка стала для нас певною мірою фатальною. Але не вважаю за правильне судити хлопців за однією грою, адже школа «Динамо» по цьому віку підготувала багато перспективних футболістів.


- На вашу думку, скільки з цих гравців досягнуть рівня першої команди?


- Це від них залежатиме. Усі, хто був у нашій заявці в цьому сезоні, з 8 липня будуть брати участь у навчально-тренувальному зборі команди U-19. А далі буде жорстка конкуренція, і нехай доводять. Кожен із них довів, що хоче стати гравцями високого рівня, а далі все залежатиме від характеру.


- Капітан цієї команди Вівчаренко вже був задіяний у чемпіонатах U-19 та U-21, проявив себе на рівні Юнацької Ліги УЄФА. Але йому лише 16 років. Чи не форсують тренери його кар’єру, чи впорається він із цими навантаженнями?


- Знаючи характер Кості, упевнений, що він упорається з цими навантаженнями. Він хоче досягти великих цілей, і в нього є всі навички, щоб стати кваліфікованим футболістом. Він справжній капітан, і він заслужив отримати нагороду найкращому захиснику турніру.