27 червня 2019 18:31
2

Хуанде РАМОС: "Другим командам, кроме "Шахтера" и "Динамо", просто не дают стать чемпионами в Украине"

У новому випуску програми "Бомбардир" колишній тренер ФК "Дніпро" Хуанде Рамос розповів, чому команді під його керівництвом не вдалося виграти чемпіонат України.


"Коли мені зробили пропозицію, вона не здалася мені найпривабливішою. Але коли Ігор Коломойський і генеральний директор приїхали до Іспанії, і ми поспілкувалися, то їм вдалося переконати мене. Вони сказали, що хотіли створити абсолютно новий проект, і що мені нададуть все, що я захочу.


В Україні ми побачили еволюцію розвитку команди. Проблема була у тому, як влаштований футбол в Україні. Ви чудово знаєте, який вплив мають "Динамо" та "Шахтар". Це і не дозволило нам стати чемпіонами, коли на те були реальні шанси. Цього не сталося через добре відомі вам причини, тому далі не було куди рости команді.


Коломойський попросив мене виховувати у команди чемпіонський дух. Мені дали дозвіл змінювати все, що я вважаю необхідним для росту "Дніпра". Я хотів реалізувати усе це швидко, але, оскільки це було важко, ми коригували процес потроху. Врешті-решт, вдалося структурувати команду на високому рівні, що відобразилося на результатах. Фінал Ліги Європи взагалі здавався неможливим, коли я тільки прийшов до "Дніпра". Найбільше я був засмучений, коли ми не виграли внутрішній чемпіонат, адже перемога фактично вже була у наших руках.


Іншим командам, крім "Шахтаря" та "Динамо", просто не дають стати чемпіонами. Ми могли виграти, але нам не дозволили цього зробити. Суддівська система в Україні корумпована з ніг до голови. Ми випереджали "Шахтар", але нам просто "вбили" дві гри, аби "Шахтар" зміг обігнати нас. Можна згадати, як під час одного з матчів вимкнули світло. Це також виплинуло на результат", - сказав Рамос.

Коломойский вообще-то был вице-президентом ФФУ, в сферу обязанностей которого входила, среди прочего, и работа с судьями. Так что, если бы его футбол действительно интересовал, судьи смотрели бы ему в рот и ходили бы перед ним на цырлах. Но на самом деле футбол его не интересовал - время от времени он устраивал цирк с конями и сообщал широкой телеаудитории личный телефон Суркиса - но это был именно цирк. А когда встал выбор между сохранением того, на что молятся труъшные фанаты, и возможностью списать в утиль много миллионов долга (пусть даже ценой нескольких лет унижений по низшим лигам и без права играть в еврокубках) - кто-то всерьёз думает, что Беня раздумыввл над этим дольше, чем полсекунды?
В період роботи Хуан де Рамоса "процвітав" хамовито лиш один клуб із Донецька. Всі інші, в тому числі й Динамо, жорстко садили на жопу.