21 червня 2019 10:04
1

Богдан САРНАВСКИЙ: "Смотрел все матчи сборной Украины U-20 и радовался за команду"

Воротар «Львова» коментує початок підготовки до нового ігрового циклу


— Богдане, де Ви провели відпустку після непростого сезону?

— Відпочивав разом із дівчиною в Іспанії, за 100 км від Барселони. Все сподобалося, навіть погода: там не так душно, як у нас.


— Цього року, як і минулого, «містяни» чи не першими вийшли з відпустки. З чим пов’язана така швидкість підготовки до сезону?

— Не можу це пояснити — якщо чесно, самому цікаво. В будь-якому разі, підготовка є підготовкою, план накреслено, й ми за ним готуємося.


— Чи є інформація, де команда проведе наступний етап зборів — в Україні чи за кордоном?

— Нам сказали, що займаємось у Винниках. Усі етапи підготовки відбудуться тут.


— На сьогодні команда працює в урізаному вигляді — без легіонерів. Чим за таких умов відрізняються тренування?

— Вчора (тобто у середу. — УПЛ) провели заняття в повному складі. До того, звісно, займалися за іншою системою: одна справа, коли тренуються 25 футболістів, інша — коли їх 10.


— Можливо, пам’ятаєте, що торік влітку в інтерв’ю для сайта УПЛ Ви сказали, що сезон 2018/19 років стане визначальним у Вашій кар’єрі. В результаті Ви вісім разів виходили на поле в Чемпіонаті — втричі рідше, ніж Олександр Бандура. Як самі оцінюєте попередній ігровий рік?

— Пам’ятаю ту розмову. В принципі, все так і вийшло: я зіграв 11 матчів разом із Кубком, у всіх тренери були задоволені мною. Хоча, знаєте, при такому тренері воротарів, як у нас, логічно прогресувати. Тепер починаються збори, я буду доводити, що заслуговую на місце в основі наступного сезону.


— Наставником воротарів у «Львові» працює Тарас Гребенюк. Ваш колега Олександр Бандура розповідає, що Тарас Олександрович здійснив переворот у його розумінні воротарського мистецтва — мовляв, до нього він «усе робив неправильно». Чи змінилося Ваше сприйняття професії після спілкування з Гребенюком?

— Я пережив теж саме, просто в більш ранньому віці: вперше з Тарасом Олександровичем працював іще в київському «Арсеналі», де він дуже підтягнув мене. Тепер у «Львові» під його керівництвом продовжую зростати як голкіпер. Не помиляються ті люди, які кажуть, що Гребенюк — найкращий тренер воротарів України. Подивіться: всі, хто співпрацював із ним, зростали як футболісти — Погорілий, Боровик, той же Бандура.


— Чи можете прокоментувати гру колег на молодіжному мундіалі та Кубку Америки, який триває вже тиждень?

— Турнір у Південній Америці не дивлюся, бо саме почалась підготовка до сезону. А на молодіжному чемпіонаті дивився всі матчі наших, радів за них. І по-особливому все відчував: свого часу я виступав на такому турнірі також під керівництвом Олександра Петракова. Ми тоді зійшли на стадії 1/8-ї, тільки по-пенальті…

Ты кто такой? Давай до свидания!