17 червня 2019 14:36

"Карпаты" превзошли "Ман Сити" и "Барселону". Шокирующая статистика аутсайдера УПЛ

Сезони у всіх топ-чемпіонатах завершено, а отже час підбивати підсумки і визначати найкращих. Ми вирішили проаналізувати найяскравіший компонент гри – обіграші. І завдяки даним компанії Wyscout визначили, хто робив це найчастіше і найуспішніше серед топ-ліг? Відповідь вас здивує.


Найкращими за кількістю спроб дриблінгу в УПЛ виявилися львівські Карпати. Леви за гру в середньому 36 разів йшли обігрувати опонентів. Хоча найуспішнішими у цьому компоненті стали гравці Шахтаря – 74% проти 66% у Карпат.


В Англії найбільш дрилінговою командою став не Ман Сіті, а Кристал Пелас. Орли за матч набирали майже 34 спроби обіграшу. При цьому у Пелас доволі серйозний відсоток вдалих спроб – 73%, більше тільки у Челсі. Цікаво, що Ман Сіті у цьому списку фінішував тільки 3-м, а Ліверпуль і МЮ взагалі посіли 9-те і 10-те місця відповідно.



У Примері найчастіше і найуспішніше обігрує суперників один-в-один Барселона. В середньому 33 спроби за гру і 71% із них вдалий. Дуже несподівано у топ-5 опинилися два аутсайдери: Райо Вальєкано (31 – 68%) і Уеска (27 – 68%). Мадридський Реал став тільки третім із 30 спробами впродовж матчу.


В Італії першість за дриблінгом тримає Аталанта. Бронзовий призер фінішував із показником 32,66 обводки за гру і 71% успішних спроб. Чемпіон Серії А Ювентус тільки третій (30 – 72%). Роналду і компанію обійшли сусіди із Торіно (31 – 71%).


Єдина несподіванка у Бундеслізі – присутність в топ-5 Шальке Євгена Коноплянки. А так всі інші місця цілком прогнозовано поділені. Найдриблінговішою стала Баварія (34 – 72%), а другою за цим показником сезон завершила Боруссія з Дортмунда (32 – 68%).


Мабуть, найбільше дивує Франція. ПСЖ, який тотально домінує у чемпіонаті, наобігрував тільки на 5-те місце. А ось найкращою стала Ніцца (38 – 69%). До топ-5 увійшли також Ренн (31 – 66%), Ліон (30 – 70%) і Тулуза (29 – 66%). Якщо ж визначати серед найкращих клубів топ-чемпіонатів команду, гравці якої найчастіше йшли в обіграш цього сезону, то такою командою стане Ніцца. Однак зауважимо, що другими є Карпати. Львів’яни мають другий найвищий середній показник обводок за гру серед усіх команд європейських топ-ліг. Карпати випередили навіть Баварію, Барселону, Ман Сіті і Ліверпуль!