14 червня 2019 15:25

Корея: представление соперника сборной Украины в финале ЧМ-2019 U-20

Збірна Південної Кореї на чемпіонаті світу U-20 у Польщі зазнала лише однієї поразки — ще в першому матчі від команди Португалії. Але сповна «віддячила» супернику за те — виграла дві наступні зустрічі (ПАР — 1:0, Аргентина — 2:1) і несподівано для усіх посіла друге місце в групі F.


Звичайно, Португалія сама винна, що не вийшла до 1/8 фіналу, не зумівши перемогти команду Південної Африки (1:1). Але всі розраховували на те, що корейці програють аргентинцям і пропустять Португалію.


З того моменту команда Південної Кореї у Польщі продовжила дивувати усіх. Спочатку поклала на лопатки Японію (1:0), хоча суперник повністю переважав за грою. Потім зуміла розписати космічну нічию із дуже потужною збірною Сенегалу (3:3, основний час — 2:2, рятівний гол було забито на 90+8-й хвилині) у чвертьфіналі. У серії пенальті корейці два перших удари не реалізували, але все ж вирвали перемогу — 3:2.


А в півфіналі Південна Корея виграла в чемпіона Південної Америки — Еквадору (1:0). І це вже — найбільший успіх корейців на чемпіонатах світу U-20. Рекорд 36-річної давнини (четверте місце на ЧС-1983) вдалося перекрити, хоча за 11 чемпіонатів, в яких після цього брали участь футболісти з Південної Кореї, вони лише тричі пробивалися до чвертьфіналу.


І це при тому, що за цей же проміжок часу їхня команда шість разів вигравала чемпіонат Азії U-19. До речі, у 2018-му корейці стали віце-чемпіонами, поступившись у фіналі Саудівській Аравії — 1:2. Форвард Чон Се Джин із п’ятьма голами увійшов до трійки кращих бомбардирів того турніру, але на чемпіонаті світу не забив жодного разу. Тим не менш, він — один з тих гравців, яким варто приділити підвищену увагу.


Є й інші. Наприклад, півзахисник Кім Чжу Мін з австрійського «Ліферінга» — переможець Азійських ігор 2018 року, наймолодший гравець у складі корейської команди. У тому ж 2018-му провів дебютний матч за національну збірну Кореї. А форвард Чхо Йон Ук потрапив до заявки на молодіжний чемпіонат Азії 2018 року (теж наймолодший учасник у складі корейської збірної), на якому Корея посіла четверте місце.


Але найбільш дорогоцінним футболістом збірної Кореї U-20 експертами Transfermrkt вважається Лі Канг Ін з іспанської «Валенсії» (приблизна ринкова вартість — 10 млн євро). Хоча левантійці прописали клаусулу за достроковий викуп трансферу свого 18-річного таланту (він потрапив до академії «Валенсії» у 10 років) у розмірі 80 млн євро. За перший склад клубу Лі Канг Ін провів уже 11 матчів і дебютував у Лізі Європи у лютому цього року.


А от вінгер «Баварії» Чун Ву Юн, якого оцінюють у 2 млн євро, на чемпіонат світу U-20 не поїхав. У листопаді 2018-го він уперше зіграв у Лізі чемпіонів, а в березні 2019-го — у бундеслізі.


І — ігри на ЧС-2019 (U-20), Хв — хвилини на полі, Г — голи (для воротарів — пропущені).