10 червня 2019 19:52
2

Александр ПЕТРАКОВ: "Завтра сделаем все возможное, чтобы итальянцы в финале смотрели на нас с трибун"

Головний тренер збірної України U-20 Олександр Петраков напередодні півфінального поєдинку першості світу в Польщі проти Італії поділився своїми очікуваннями від цього матчу.


Юнацька збірна України U-20 вперше в своїй історії вийшла до 1/2 фіналу чемпіонату світу. Наставник синьо-жовтих Олександр Петраков за день до гри відповів на питання журналістів.


— Як вам виступати у Польщі?

— Тут нам дуже комфортно, ми граємо майже вдома. Нас підтримує велика кількість уболівальників, і це добре.


— Ваша команда вперше пробилася до півфіналу чемпіонату світу. Як ви до цього ставитесь?

— Дуже спокійно. Вся команда до цього ставиться стримано і спокійно.


— Чи відчуваєте ви підтримку безпосередньо з України?

— Так, і вболівальники і наші рідні радіють нашим перемогам, нашим успіхам. Дуже приємно отримувати повідомлення від простих людей, які вони відправляють після ігор. Ми дякуємо їм за підтримку. І ту, яка тут у Польщі, і ту, що надходить з України.


— Збірна Італії планує певну ротацію складу у майбутньому матчі. Чи плануєте ви такі рішення?

— Так, плануємо. Ми вже робили ротацію. Якщо ви слідкували за чемпіонатом світу, ми в третьому поєдинку якраз і робили таку ротацію. Італійці змінювали дев'ять виконавців, ми — сімох. Так що тут ми на рівних.


— У вас все виходило на минулому чемпіонаті Європи до матчу з Португалією. Які висновки ви зробили з того поєдинку?

— Не я один зробив висновки. Ми зробили висновки разом з хлопцями. Я завжди все вирішую разом з командою. Зі своїми помічниками та гравцями. Ми зрозуміли наші помилки і намагалися їх виправити.


— І все ж які головні зміни відбулися?

— Перш за все, ми стали більш дисциплінованими. Ми граємо за однією тактичною схемою майже 2,5 роки. Весь час удосконалюємо її, виправляємо помилки. Але найголовніше — підсилили ігрову дисципліну та відповідальність. Стали більш професіональними. Це стосується як гри, так і повсякденного життя.


— Ви вперше на чемпіонаті виступатиме проти європейської команди, яка демонструє справді чемпіонську гру. Чи будете змінювати тактику спеціально під цю збірну?

— Італія грає по-чемпіонському... То може взагалі не виходити на цю гру? По перше, ми добре знаємо один одного. Італійці у 2018 році приїжджали до Києва на контрольний поєдинок. Ми разом виступали на першості Європи.Ми спеціально залишилися після півфіналу і бачили їхній фінальний поєдинок з португальцями. Чесно кажучи, і гравці, і тренерський штаб по-футбольному позаздрили італійцям. Нам дуже хотілося виступити у фінальному матчі. Тому завтра зробимо все можливе, щоб італійці у фіналі на нас дивилися з трибун.


Нагадаємо, поєдинок 1/2 фіналу світової першості між юнацькими збірними України та Італії відбудеться 11 червня у Гдині. Початок зустрічі — о 18.30.

Спасибо Вам..
Спасибо ,что хоть в зборных адекватные и профессиональные люди работают.
Приятно смотреть игру..
Приятно читать и слушать.
Слава Україні.
Сделайте, пацаны... Пожалуйста!