6 червня 2019 14:23

Олег БИЛЫК: "После гола Михаила Мудрыка понял, что матч отпускать нельзя"

Воротар молодіжної збірної України U-21 Олег Білик у фінальному поєдинку Турніру Валерія Лобановського проти ізраїльтян відбив більше 10-ти ударів.


Після матчу з Ізраїлем, в якому синьо-жовті перемогли з рахунком 1:0, голкіпер молодіжної збірної України Олег Білик відповів на запитання офіційного сайту УАФ.


— Що для тебе означає перемога на цьому турнірі?


— Ми готуємося до відбірних матчів Євро-2021 (U-21). Це був один з етапів цієї підготовки. Але водночас у таких змаганнях, як Турнір Валерія Лобановського, приємно й почесно перемагати. Радий, що нам нарешті вдалося перервати невдалу серію довжиною в 10 років, коли українці не могли вдома перемогти.


— Наставники акцентували увагу на цій цифрі?


— Так. Але ми й самі знали про цю серію. Тому виграш приємніший удвічі.


— Чи були у твоїй кар'єрі матчі, в яких ти стільки разів виручав команду?


— Напевно, ні. Щось схоже було на зборі в Туреччині, але зараз був домашній турнір, в якому інші емоції, більша напруга. Я б навіть порівняв це з офіційним поєдинком.


— У грі з ізраїльтянами ти відбив більше 10-ти ударів. Коли відчув упевненість?


— Напевно, у другому таймі. Ми були в меншості, не можна було розслаблятися ні на секунду. У мене вийшло пару разів відбити м'яч, а коли Михайло Мудрик забив, я зрозумів, що цей матч відпускати не можна.


— Але все одно в другому таймі збірній України довелося несолодко.


— Безумовно. Ізраїль — сильна збірна. Вона класно грає в пас, у ній індивідуально сильні виконавці. Ізраїльтяни розумно грали, але їм трохи не пощастило...