1 червня 2019 23:57
10

Черная полоса закончилась! Клопп и его "Ливерпуль" выиграли Лигу чемпионов, одолев в финале "Тоттенхэм"

Сезон-2018/19 надовго запам’ятається вболівальникам футболу. Справа у тому, що відразу чотири команди з Англії зустрілися у вирішальних протистояннях єврокубкових турнірів. Кілька днів тому у фіналі Ліги Європи сильнішого визначали "Челсі" й "Арсенал", і "сині" виграли з рахунком 4:1. Тепер же була черга Ліги чемпіонів – "Тоттенхема" з "Ліверпулем".


І старт цієї зустрічі вийшов надзвичайно несподіваним. "Ліверпуль" відкрив рахунок уже на 2-й хвилині. Мусса Сіссоко на 25-й секунді зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Арбітр Дамір Скоміна призначив 11-метровий. Мохамед Салах з пенальті не залишив жодних шансів Льорісу.


"Червоні" свідомо віддали ініціативу суперникам у наступні хвилини. На 10-й хвилині Сіссоко пішов виправляти свою помилку та завдав потужного удару здалеку – вище воріт. "Тоттенхем" продовжував володіти ініціативою, але створити проблеми Аллісону підопічним Почеттіно не вдавалося.


Натомість, "Ліверпуль" час від часу переходив у контрвипади, які намагався завершувати ударами. Кілька разів з-за меж карної зони пробивав Салах. Мо, здавалося, грав і за цей фінал, і за минулий, у Києві, коли він змушений був залишити поле через травму. Також розряджав свою "пушку" Александер-Арнольд. Та все ж до цілі м’яч не долітав.


Дещо згодом гра повністю вирівнялася, і мерсисайдці знову отримали реальний шанс на взяття воріт суперника. Робертсон смачно пробив здалеку під поперечку, однак Льоріс зумів зреагувати та перевести м’яч на кутовий.


Хоча, власне, що завершення першого тайму, що початок другого нічим цікавим не запам’яталися. Так, команди інколи швидко долали центральну зону, проте до загострень не доходило. Або ж останні паси були неточними, або захист діяв набагато краще за атаку.


На 58-й хвилині Юрген Клопп вирішив зняти Фірміно, який встиг відновитися до фіналу, але так нічого і не показав у цьому матчі. За вісім хвилин свій хід зробив Маурісіо Почеттіно. Він випустив того самого Лукаса Моуру, який "поховав" "Аякс" у півфіналі. Немає сумнівів, що у той момент прихильники "шпор" почали молитися саме на цього бразильця.


Усі питання про переможця зустрічі міг зняти на 71-й хвилині Джеймс Мілнер. Отримавши м’яч від партнера, він буквально метрів з 15-ти примудрився пробити повз ворота! Льоріс навіть не поворухнувся, але "шкіряний" пролетів у кількох сантиметрах поруч зі стійкою.


"Ліверпуль" вважається атакувальною, агресивною командою. Проте не сьогодні. Після стількох програних фіналів, Клопп вирішив, що з нього вистачить. Бо настільки прагматичного "Ліверпуля" вболівальники вже не бачили давно. Німецький наставник аж ніяк не хотів програвати свій третій фінал Ліги чемпіонів.


А дякувати коуч "червоних" має, перш за все, бразильському голкіперу Аліссону Бекеру. Той показав себе якнайкраще саме у найвідповідальніші хвилини. Спочатку буквально протягом кількох секунд він впорався з небезпечними ударами Сон Хин Міна та Лукаса Моури. А дещо згодом перевів на кутовий удар Еріксена зі штрафного.


Вирішальною ж у цій грі стала 87-ма хвилина, коли Орігі, який замінив Фірміно, вдало зіграв на підбиранні та більярдним ударом поцілив точно у дальній кут воріт "Тоттенхема". Після цього вже остаточно стало зрозуміло, що Клопп перерве свою чорну смугу та підніме над головою кубок чемпіонів.


"Шпори", до їхньої честі, не здалися. Вони ще тричі потурбували Аліссона. Однак бразилець у цей вечір проводив один з найкращих своїх матчів у кар'єрі. Отож, "Ліверпуль" переміг з рахунком 2:0 і не дав "Тоттенхему" відчути, як воно – бути найкращим клубом у Європі. Ну, а головним тріумфатором і щасливчиком у цей вечір, напевне, був тренер Юрген Клопп. Хоча, насправді не тільки він...

Трансферы Аллисона и ВанДейка себя оправдали полностью. Кстати как раз типа за Коутиньевскиеденьги)) Тоесть, Барса учись)))
Возможно, если бы не пенальти на первой минуте, игра была бы и по-веселей, как вся лига этого года. Но это финал, здесь важен конечный результат и он меня порадовал). Клопп и Ливерпуль ЗАСЛУЖИЛИ этот трофей. Хотя бы, как сказали раньше, за выслугу 2 лет)))
Сказати, що Аліссон проводив один із найкращих матчів в кар`єрі.... ну вибачте! Він навіть не спітнів :) І не тому, що його не турбували (статистика за ударами у рамку є), а тому, що його майстерність занадто переважає якість навіть найкращих з цих пострілів "Тоттенхему" цього вечора! Бо Аліссон наразі - чи не "Нумеро Уно" у європейському футболі кіпер. Складнощів для нього не було жодних!
Особисто мене фінал деяким чином розчарував. Звісно, пенальті, призначенний на першій і реалізований на другий хвилині, зламав усю можливу драматургію матчу, тому що це неможливо передбачити та зробити тактичні висновки зазделегідь. Тобто Пелегріні навіть не міг підготувати гравців до такого початку типу "здрасьтє". Сіссоко у стартовому складі, як виявилось, трагічна помилка тренера. Мусса був не готовий, та й позиція не його. Ну не вміє він якісно грати у центрі, тим більш - в опорній зоні. НЕ ВМІЄ! А ось скільки "пушили" (push) Льоріса і свої і чужі - витримка в нього колосальна! І Це при тому, що він далеко не Аліссон і гра ногами для нього непритаманна настільки!
Фінал вийшов, на мій погляд, суто такий англійський, у давніх їхніх традиціях, коли забагато вертикального футболу при атаках, а позаду чіпкість та міць. "Фантазіста" Еріксен чи то не увійшов у гру, чи то є в нього якісь проблеми, бо саме він міг переломати цю "традиційність", але був блідою тінню самого себе.
Каріуса не вистачало, ось! :))
Сховати
Valerio, от тільки у Шпор тренер Почеттіно.
Сховати
Pound, вибачаюсь! Плутаю їхні прізвища постійно... нічого не можу зробити з собою :( Те саме колись в мене було з Беніто Карбоне та Амедео Карбоні :)
Поздравляю и Ливерпуль и Клоппа. Было бы обидно опять проиграть. Как минимум за два года заслужили
Сховати
Zeit, ну да, по совокупности, так сказать :) За выслугой лет! :)
Ожидаемо, скучный финал, предсказуемый результат)
Не скажу, что Ливерпуль сыграл хорошо, шансы Шпорам давали, но Тоттенхэм сам виноват, не шел мяч у них и все тут.
Ливерпуль, и всех болельщиков команды, с победой!
вытання Ліверу, заслужили