31 травня 2019 02:56

Эквадор в 1/8 финала и Колумбия в четвертьфинале? Возможный путь сборной Украины на ЧМ-2019 U-20

Як відомо, збірна України U-20 у четвер, 30 травня, забезпечила собі перше місце у своїй групі D на чемпіонаті світу 2019 року у Польщі.


Сталося це після того, як підопічні Олександра Петракова зіграли внічию з однолітками з Нігерії.


Таким чином, "синьо-жовті" набрали 7 очок і завершили груповий етап фінальної частини на першій сходинці, на що букмекери навіть не сподівалися.


За регламентом змагань, в 1/8 фіналу збірна України зіграє з однією з команд, яка займе третє місце у групах B, E чи F, і яка опиниться у квартеті кращих серед тих, хто закінчить груповий етап саме на третіх позиціях.


Наразі відомо, що одним з потенційних суперників українців є Еквадор, що набрав 4 очки та став третім у групі B.


Групи E та F гратимуть свої матчі у п'ятницю, 31 травня.


Але вже зараз можна припустити, що з з квартету E потенційними конкурентами є Малі, Панама та Саудівська Аравія. При цьому саудитам потрібно з розгромним рахунком перемагати Панаму в останньому турі, щоби взагалі мати шанси на продовження боротьби. А от Малі вистачить і нічиєї з Францією, щоби не опуститися нижче другого місця. Панамі сьогодні потрібно перемагати Саудівську Аравію з якнайбільшим рахунком, аби мати шанси випередити Малі (і то, якщо ті точно програють Франції).


Щодо групи F, то Аргентина вже майже напевне не опуститься нижче другого місця. На другу путівку у плей-офф реально претендує Португалія, якій потрібно перемагати Південну Африку в останньому турі. А от Південній Кореї належить створити диво у зустрічі з Аргентиною, аби сподіватися хоча б на третю сходинку.


Таким чином, залежно від сьогоднішніх матчів, Україна може зіграти в 1/8 фіналу з Еквадором, Малі, Панамою чи Кореєю. Інші варіанти - можливі, але малоймовірні.


У разі успіху в 1/8 фіналу, збірна України зіграє з переможцем пари Колумбія - Нова Зеландія.