25 травня 2019 00:47
1

Александр ПЕТРАКОВ: "Первый тайм не получился, в перерыве был жесткий разговор..."

Головний тренер юнацької збірної України (U-20) Олександр Петраков прокоментував перемогу синьо-жовтих у стартовій грі мундіалю над збірною США (2:1).


— Олександре Васильовичу, за рахунок чого українцям вдалося обіграти американців? І що не виходило у ваших підопічних, з огляду на наступні матчі в групі?

— Всі питають, що буде далі, але ж ми ще не вийшли з групи. Наше головне завдання — пробитися до плей-офф, а потім вже будемо розмовляти. Будемо розбирати гру, працювати над помилками і рухатися далі.


У нас не вийшов перший тайм взагалі. У перерві поговорили з хлопцями. Вийшли на другий тайм вже у кращому стані. А в першому таймі віддали ініціативу і могли програвати 0:2 вже на 15-й хвилині.


— Що ви казали підопічним у перерві?

— Пресі цього краще не знати, ці слова не підлягають перекладу. Розмова була на підвищених тонах. На жаль, довелося розмовляти жорстко. Якщо нам з помічниками вдалося донести до хлопців ці слова, виходить, ми свою роботу зробили правильно.


— Тактика збірної України, на ваш погляд, здивувала американців?

— Навряд чи. Ми вже три роки так граємо. Крім того, тренери із США також переглядали наші матчі. Зараз вже таємниці з цього не зробиш. В інтернеті є будь-яка гра. У нас лише одна проблема — травма Віталія Міколенка, яким я не міг ризикувати. Він залишився вдома, буде відновлюватися, щоб підготуватися до матчів в національній збірній. На його місці грав Данило Бескоровайний. У нього не все виходило, але ми розберемо ще цю гру, він хлопець нормальний.

Бескоровайный парень вроде высокий, при стандартах наверное помог, но он же медленный. Неужели не нашлось такого, как Конопля, на противоположном фланге?)