21 травня 2019 17:38

Паулу Фонсекой недовольны в "Шахтере". Инсайд Игоря Цыганыка

Ведучий програми ПроФутбол Ігор Циганик в ефірі ЦиганикLive розповів про те, що керівництво Шахтаря не зовсім задоволене роботою Паулу Фонсеки.


Керівництво Гірників не влаштовує те, що головний тренер команди Паулу Фонсека повільно вводить до складу команди бразильців, які нещодавно поповнили стан донецького клубу.


- Я не можу сказати, що є певний конфлікт у Шахтарі, але ситуація достатньо непроста. У Шахтаря є свої приорітети, позиція і план. Модель Луческу: брати молодих бразильців, світити їх і потім продавати у Європу за великі гроші. Це поки що не працює у Фонсеки. Фонсека покладається на тих гравців, які робили результат: Тайсон, Марлос, Алан Патрік. Фонсека дуже важко вводить у склад молодих футболістів. І постійної довіри у нього до молоді немає. А клуб вимагає, щоб ці футболісти, за яких заплатили великі гроші, були важливими персонажами у грі команди. І потроху витісняли лідерів.

В цій історії ситуація дуже напружена. Погляд клубу один, а погляд Фонсеки — зовсім інший. Я вже неодноразово говорив, що Фонсеці дадуть ще раз зіграти у Лізі Чемпіонів. Але в останніх інтерв’ю було видно, що Фонсека не бачить свого перспективного майбутнього у Шахтарі. Агентом тренера Гірників є Жорже Мендеш, який є досить відомим, і він зараз пропрацьовує варіанти закордоном. Як тільки з’явиться серйозна пропозиція, то, думаю, що Фонсека попросить Шахтар відпустити його.