19 травня 2019 14:55

Олег КУЗНЕЦОВ: "Результат на турнире в Словакии волнует в последнюю очередь"

Учора в юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження) розпочався збір, а вже сьогодні команда вилітає на міжнародний турнір, Кубок Словаччини, який проходитиме з 20-го по 25 травня.


Склад у синьо-жовтих вийшов повністю експериментальним, адже в ньому відсутні футболісти «Динамо» та «Шахтаря».


— Мені до такого не звикати, — сказав наставник команди Олег Кузнецов в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ.


— Вас хвилює те, що виступати на такому представницькому турнірі доведеться ослабленим складом?


— Важко сказати. Зараз розпочався звичайний робочий процес, можливо, перед самими матчами щось мені нагадає про хвилювання, але хочеться вірити в хлопців, які отримали чудовий шанс проявити себе.


— Скількох нових футболістів викликано на цей збір?


— Шістьох. Правда, є й ті гравці, які викликалися тільки на самому початку існування цієї збірної.


— Чи є у вас інформація про те, в яких складах на цей турнір приїдуть ваші суперники?


— Ні. Вона, в принципі, нам і не потрібна. Треба думати про свою гру.


— Іспанців ви добре знаєте?


— Більше, напевно, чехів, з якими ми зустрічалися вже чотири рази. А от із хорватами ми ще не грали.


— Про завдання на цих змаганнях говорити не варто?


— Звичайно. Складно вимагати чогось від хлопців, які раніше разом практично не грали. Тренерському штабу важливо подивитися на цих футболістів у справі. Результат для нас важливий в останню чергу.


Якщо відмотати ситуацію на рік, то з цього складу в команді були лише Данилюк та Мудрик, і то вони не були твердими гравцями основи. Тому, знову ж таки, спробуємо налаштувати хлопців, щоб не було мандражу, і вони змогли показати свою найкращу гру.


Нагадаємо, що на Кубку Словаччини, що проходитиме із 20-го по 25 травня, суперниками юнацької збірної України будуть команди Чехії, Іспанії та Хорватії. В іншій групі виступлять словаки, англійці, мексиканці та росіяни. Залежно від результатів групового раунду потім команди відразу розіграють перше, третє, п'яте й сьоме місця.


Додамо, що ця збірна готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи-2020 (U-19), які пройдуть 13-го, 16-го й 19 листопада поточного року. Суперниками українців у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.