19 травня 2019 10:36

Александр ПЕТРАКОВ: "Сборной Украины U-20 не хватает Миколенко"

Головний тренер юнацької збірної України U-20 Олександр Петраков розповів про спаринг синьо-жовтих проти ПАР (1:1), стан Миколенко та суперників на мундіалі в Польщі.


— Чи задоволені ви контрольними поєдинками, які провела збірна напередодні старту чемпіонату світу?


— Грою проти ПАР, що, як і матч із «Колосом», завершилася внічию — 1:1, не зовсім задоволений. Але найголовніше, що вийшов непоганий спаринг, добре, що суперник у підсумку приїхав до нас в Україну. Ми побачили свої недоліки, треба встигнути їх виправити.


— Віталій Миколенко, на жаль, не допоможе збірній...


— Він хотів поїхати, там у Польщі полікуватися. Але я йому сказав, що ризикувати не варто. Йому треба відновлюватися, тому що 7 червня національна збірна гратиме із Сербією. Не дай Бог він би «порвався» в Польщі… Тому його здоров'ям ризикувати мені не хотілося. Віталій все ж таки гравець першої збірної. Але, зізнаюся, нам Миколенка не вистачає.


— Як його замінив Бескоровайний на лівому фланзі?


— Він тільки почав грати за збірну. Хлопець старається. Він знає, як грати за цією схемою, тому я його взяв. Думаю, що Данило нам допоможе.


— Наскільки наша команда вже готова до чемпіонату світу?


— Усі команди ЧС у принципі рівні. Головними факторами будуть характер і везіння. Команда ПАР — бронзовий призер африканського чемпіонату. Ця збірна за стилем схожа на команду Нігерії, з якою нам грати у третьому турі. Вийшов інформативний спаринг.


— Чи є ще якісь кадрові проблеми у збірній?


— Ні. Але подивимося, що з оком у Мусолітіна. Зараз усі грають контрольні матчі, готуються, хтось отримує травми...


— Чи достатньо ви вивчили збірні США, Катару й Нігерії, які будуть суперниками українців?


— Так, ми вже давно почали їх вивчати. Я переглянув багато матеріалу. Ми знаємо можливості своїх суперників.


— Збірна України U-20 тричі була на чемпіонаті світу, але далі 1/8 фіналу жодного разу не проходила...


— Потрібно переступити через себе. Наші футболісти вміють грати три матчі, а на четвертий їх уже не вистачає. У них зникає зібраність, вони втомлюються, хочуть додому. Це безхарактерність. Три гри тягнемо, четверту — ні. Ми проходили таке в 2015 році. Я добре тоді це зрозумів. На такому рівні немає виправдання будь-якій розслабленості.


Сьогодні до нас приїхала збірна ПАР. Це не Бразилія. Але нам треба спуститися з небес і думати. У них швидкість, бійцівські якості. Нашим хлопцям поки що цього не вистачає.


— Перемога над США на старті змагань може додати українцям упевненості у своїх силах?


— Це футбол. Треба грати й добиватися максимуму.


— Основа, яка вийшла на матч із ПАР, вийде й на першу гру чемпіонату світу?


— Ні, ми ще експериментуємо. Поки що я не готовий відповісти на це питання. Мені не сподобалася гра деяких виконавців. Потрібна реалізація, нам цього не вистачає. Тому я поки що думаю над складом.