12 травня 2019 19:49

Александр РЯБОКОНЬ: "У нас состоялся содержательный разговор с фанатами"

Сьогодні «Десна» добилася довгоочікуваної перемоги: у важкому матчі був подоланий донецький «Олімпік». На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь розповів про психологічний стан команди, допомогу від фанатів, перспективи лідерів дубля та… привітав матерів.


– Вже не перший матч перший тайм ми граємо краще за другий. У першому діяли добре, у другому – не дуже. З’являється якесь напруження, хлопці трохи нервують на полі, й загальний малюнок гри дещо втрачаємо… Був важкий психологічний момент: дві поразки поспіль від команд, які займають останні місця. Тому сьогодні було дуже важливо перемогти та порадувати вболівальників. Мені здається, вболівальникам вже, в першу чергу, потрібна перемога, а не видовищна гра.


– Чи була за цей тиждень проведена якась психологічна робота? Й чому, все ж, «Десна» наприкінці матчу притискається до своїх воріт? Це знову ж психологічний фактор?..

– Мабуть так у всіх команд: намагаємося зберегти рахунок. На наше тренування завітали фанати зі словами підтримки. Хтось зрозумів це як підтримку, хтось – як попередження: «Достатньо програвати». У нас була змістовна розмова з фанатами. Сьогодні були помилки, але футболісти відпрацювали на повну. Я їм вдячний за досягнутий результат у сьогоднішньому матчі.


– В останніх матчах «Десна» U-21 виглядає непогано: хлопці виграють. Лідерами команди є Вовк, Белич, Мочуляк. В інтернеті напередодні матчу з «Олімпіком», й взагалі, можна було прочитати коментарі з закликами замінити гравців основи на гравців дубля… Чи розглядаєте Ви лідерів дублю в якості претендентів на потрапляння до основного складу?

– Так, вони всі працюють з першою командою. Белич та Мочуляк займаються постійно. Також Вовк, Татаренко… Тому ми на них розраховуємо. Я вже мав розмову з цими хлопцями. Хочемо, щоб вони дебютували за першу команду вже в цьому сезоні.


– Сьогодні День матері. На трибуни стадіону імені Гагаріна завжди приходить багато жінок. Щоб Ви їм побажали?

– Найкраще що є в нашому житті – це жінки взагалі, й, у першу чергу, матери. Тому у кого є така можливість – спілкуватися з матерями – не забувайте це робити якомога частіше. Їм буде дуже приємно. Думаю, усі чоловіки повинні сьогодні підняти келихи… з квасом, й випити за матерів. Обіймаю усіх жінок разом.