6 травня 2019 23:03

Сергей НАГОРНЯК: "Не удалось собрать всех сильнейших, но это не проблема"

Головний тренер юнацької збірної України U-15 Сергій Нагорняк розповів про розпочату роботу команди.


Сьогодні юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) вирушає до Вірменії на Турнір розвитку УЄФА. А напередодні головний тренер синьо-жовтих Сергій Нагорняк відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.

— Сергію Миколайовичу, для цієї збірної це буде другий збір в історії. Скільки кандидатів ви вже переглянули?

— Скажу чесно, не так багато, близько 50-ти футболістів. Багато ігор переносилося, коли «Динамо» та «Шахтар» виїжджали на міжнародні турніри. Незабаром розпочнеться фінальна частина першості ДЮФЛ, ось там постараємося охопити всі матчі, щоб мати повну картину.

— За кордоном відстежуєте українських виконавців?

— У нас є кілька прізвищ, але поки що найбільша концентрація — на футболістах з українських клубів.

— На цей збір вдалося викликати всіх найсильніших?

— Ні. Але на це є різні причини. Зараз я не бачу в цьому проблеми, оскільки селекція триває, і наразі ми маємо можливість побачити у справі інших кандидатів.

— Суперників по турніру у Вірменії якось вивчали?

— У нас є повні розкладки по збірних Кіпру, Білорусі та Вірменії. Просто в нас практично немає часу для тренувань. Зробимо акцент на тактичній роботі й постараємося підійти до стартового матчу, проти кіпріотів, у повній бойовій готовності.

— Будете ставити перед командою завдання перемогти на турнірі?

— У хлопців має бути стимул. Головний — це гра у футболці збірної України. А чим не мотивація — виграти міжнародні змагання?