6 травня 2019 13:57
5

Иван ШАРИЙ: "Михайличенко? Он же не с завода Антонова!"

"Футбол 24" обговорює 27 тур УПЛ з Іваном Шарієм, багаторічним рекордсменом Вищої ліги, екс-форвардом Ворскли.


– Динамо втратило очки з Олександрією, тож за 5 турів до фінішу відрив Шахтаря сягнув 9 балів. Кияни капітулювали, насамперед, психологічно?

– Так. Очевидно, "динамівці" підсвідомо розуміють, що наздогнати Шахтар – нереально. Ще якби два тижні тому їм вдалося обіграти "гірників" в очному протистоянні, залишалася б якась надія, а так…

До того ж, Олександрія швидко відкрила рахунок, господарям довелося відіграватись. Пройти оборону Шарана – не так вже й просто.

– Чутки про відставку Хацкевича знову у топах. На його місце пророкують Олексія Михайличенка, який упродовж останніх 10 років не мав тренерської практики. Наскільки доречне таке ймовірне призначення?

– Попри те, що Михайличенко довго не тренував, він залишався у системі Динамо. Це людина, яка грала на найвищому рівні. Зараз їздить, переглядає матчі, постійно у темі. Він же не з заводу імені Антонова прийде. Щоправда, спрогнозувати, як виступатиме команда під його керівництвом, важко. Михайличенку дістануться ті ж футболісти, які були у розпорядженні Хацкевича…

– Матч Шахтаря та Львова охрестили "бразильським дербі" – кількість легіонерів із Південної Америки у цих командах вимірюється десятками. Щоправда, львівських латиноамериканців деякі експерти називають "футболістами з пляжу" “Це не Тайсони приїхали, а футболісти з пляжу”. Чому Швед – топ, Зоря впала на коліна, а Львів шокував “дешевою силою” . Рахунок це підтвердив?

– Дійсно, бразильці Шахтаря і бразильці Львова – дуже відрізняються. "Футболісти з пляжу"? Я згідний із таким категоричним формулюванням. У Львові є багато своїх хлопців, які нічим не гірші від завезених легіонерів.

– Тим часом Маріуполь обіграв Зорю, тож тепер відставання Львова, який програв усі 5 матчів другого етапу, від єврокубкової зони зросло до 6 очок…

– Я б не поспішав списувати "містян". Ще 5 турів залишається. До того ж, наприкінці тижня Львів зіграє із безпосереднім конкурентом – Маріуполем.

– Чорноморцеві вдався фантастичний камбек проти Десни: починаючи із 86-ї хвилини одесити забили тричі і перемогли. Чернігову бракує мотивації, чи "моряки" відкрили у собі приховані резерви? А, може, ця гра попахує чимось іншим?

– Десна розчаровує не вперше. У позаминулому турі вели проти Ворскли – 3:0, потім стільки ж пропустили. Це дійсно попахує чимось, але чим – не знаю. Просто нема слів…

– Поки прямі конкуренти набирають очки, Карпати спромоглися лише на 1 пункт в останніх чотирьох турах. На виліт?

– Не думаю. Ще є час виправити помилки. Пригадую, у мої часи ми завжди боялися їхати до Львова. "Хоч би якось зачепитися за нічию", – думали собі. Потрібно, щоб Карпат боялися, як тоді. Натомість таке враження, що "зелено-білі" самі бояться грати у футбол. Зараз Карпати – не Карпати.
По поводу Десны.....что-то там не чисто, посмотрите повторы голов.
Как уже достали все эти совдеповские колхозники-эксперты, которые дальше своего носа и своего колхоза ничего не видят и не знают! И Суркис такой же. И вдподе в Европе часто бывает, но толку никакого, только бабки и мозги сливает в Монако.
Лесик не хочет. Ему спортдиром лучше быть. Ответственности практически никакой и времени свободного много. А тут результат давай. И он все понимает, что изменить что-то кардинально не выйдет. Это полумера.
Почему тогда не Парамон? Он вообще с "Динамо" дольше всего и на всех матчах был.
Все правильно...Михайличенко тренер.Хацкевич спортивный директор..мне просто интересно Резо не хочет потренировать Динамо...