4 травня 2019 14:14

Сергей ВАКУЛЕНКО: "Зимой в "Арсенал" никто не верил, а сегодня мы лидеры второй "шестерки" по набранным очкам"

Капітан «Арсеналу» Сергій Вакуленко напередодні найважливішого матчу проти «Карпат» у Львові в рамках 27-го туру УПЛ, розповів про своє самопочуття, командні настрої і оцінив силу суперника.


- Ти пропустив попередній матч проти «Десни» через пошкодження. Як себе почуваєш зараз?


- Все добре, повернувся в загальну групу. Готуюся до матчу проти «Карпат» нарівні з усіма, сподіваюся, проблем не буде.


- З яким настроєм команда готується до матчу у Львові?


- З хорошим настроєм, у нас в колективі завжди хороша атмосфера. Навіть після поразки від «Олімпіка» не було пригніченості. Ми реально оцінюємо свої сили. Були різні матчі у нас, десь не вистачало удачі, як в грі з донеччанами, десь фортуна повертається до нас обличчям. Всі суперники приблизно одного рівня, тому ми розуміли, що опускати рук не варто, потрібно виправляти помилки і рухатися своїм шляхом. Що ми і зробили.


- У турнірній таблиці ти більше дивишся на «Чорноморець» або в сторону «Карпат» і «Олімпіка»?


- Ми дивимося в обидві сторони. Хочеться, звичайно, більше дивитися вперед, наздоганяти донеччан і львів'ян, але ми не забуваємо і озиратися назад. У будь-якому випадку, в першу чергу важливо залишити позаду «Чорноморець», тому що це позиція прямого вильоту в першу лігу. Але ми налаштовуємося на те, щоб вирішити задачу збереження прописки в еліті без перехідних матчів. Важко буде це зробити, але немає нічого неможливого. Ще взимку в нас зовсім ніхто не вірив, а сьогодні ми лідери другої «шістки» за набраними очками на другому етапі сезону.


- З якими думками «Арсенал» відправився до Львова?


- «Карпати» завжди добре грають удома. Я грав там у складі «Маріуполя» і «Олімпіка», кожен матч в столиці Галичини давався дуже важко моїм командам. Упевнений, і завтра нам буде непросто. У них сильна команда, достатньо кваліфікованих гравців. Плюс хороша підтримка вболівальників. Важливо набрати очки у Львові, щоб не підпустити до себе «Чорноморець» перед очним матчем в наступному турі.


- Хто найнебезпечніший в складі «Карпат»?


- Мар'ян Швед, хоча він не грав з «Олімпіком» в попередньому турі через травму. Він забив вже 14 голів, проводить відмінний сезон, не дарма його контракт викупив «Селтік». Небезпечний гравець, дуже впевнений у собі, розкутий на поле.