30 квітня 2019 19:25

U-18: юношеская сборная Украины одержала победу над сверстниками из Турции, забив единственный мяч на последних минутах

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2001 року народження) 30 квітня провела перший із двох запланованих товариських поєдинків проти однолітків із Туреччини.


На газон НТК ім. Віктора Баннікова збірна України (U-18), яку очолює Олег Кузнецов, вийшла вже на другий день після початку нетривалого збору, в якому тренери задіяли 20 гравців. Щоправда, з різних причин тренерський штаб синьо-жовтих не зумів залучити до підготовки до товариських зустрічей гравців деяких клубів.

У підсумку Олег Кузнецов довірив у першій грі місце в стартовому складі шістьом футболістам «Шахтаря», чотирьом гравцям «Карпат» і одному представнику «Арсенала-Київ».


Гра розпочалася дуже жваво. І українці, і турки дали один одному зрозуміти, що будуть у цьому поєдинку грати на перемогу. Господарі намагалися будь-що заволодіти ініціативою, але гості вдало перекривали всі зони біля своїх воріт, тому головна загроза від українців у першому таймі виникала після стандартів. Уперше господарі завдали точного удару по воротах на 12-й хвилині після кутового, коли з-за меж штрафного майданчика потужно пробив гірник Богдан Духота. На останній хвилині першого тайму ворота довелося рятувати вже голкіперу українців Валентину Гороху, який потягнув майже «мертвий» м'яч із верхнього кута.

У другому таймі темп гри трохи спав, на його початку українці мали нагоду відкрити рахунок зі штрафного, але Гуров свій шанс не використав. Наприкінці зустрічі господарі посилили тиск і домоглися свого після вилучення у складі суперників. Точного удару на 85-й хвилині завдав Вадим Мельнійчук, який вдало вийшов на заміну у другому таймі.

Свій наступний спаринг зі збірною Туреччини українці проведуть 2 травня також на НТК ім. Віктора Баннікова. Початок гри — о 13.00, вхід — вільний.

Нагадаємо, що ця збірна України готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи-2020 (U-19), які пройдуть 13-го, 16-го й 19 листопада поточного року. Суперниками синьо-жовтих у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.

Дві найсильніші команди з кожної групи і найкраща серед збірних, що посядуть треті місця (за результатами зустрічей із двома лідерами своєї групи), вийдуть до елітного раунду. Матчі цієї стадії відбудуться навесні 2020 року.

Переможці семи груп елітного раунду проб'ються до фінальної стадії, яка проходитиме в липні 2020 року в Північній Ірландії.

Товариський матч
Україна (U-18) — Туреччина (U-18) — 1:0 (0:0)

Гол: Мельнійчук (85).

Україна: Горох, Мудрик, Гудзинський (Мельнійчук, 52), Драмбаєв, Якуба, Чирук, Духота, Біблик (Литвиненко, 52), Буханевич, Гуров (к) (Снісар, 60), Каленчук.

Туреччина: Акбулут, Калафат, Йилмаз, Кайя, Тултак, Тунч (Ефе, 71), Акгюн, Кол (к) (Езкайимоглу, 89), Гюмюшкая (Алдін, 87), Алптекін (Думан, 87), Арсланташ (Луш, 73).

Вилучений: Йилмаз (71).