26 квітня 2019 17:58

Игорь КОСТЮК: "Через такие игры закаляется характер"

Старший тренер «Динамо» (U-19) Ігор Костюк прокоментував виїзну перемогу своїх підопічних над луганською «Зорею» (3:2).


- Такі перемоги, які здобуваються на характері, часто називають чемпіонськими…

- Хлопці молодці, дотерпіли, особливо по такій погоді, яка зробила корективи. Проявили характер, але турбує наша гра в обороні. Щоправда, в нас там діють молоді хлопці, вони навчаються, тому й присутні позиційні помилки. Але, загалом, через такі ігри гартується характер. Я радий, що ми забили на один гол більше за суперника, при цьому підсумок зустрічі могли вирішувати ще в першому таймі, коли мали забивати мінімум чотири м’ячі та спокійно догравати після перерви.


- Сьогодні була скорочена заявка, Скорко діяв у півзахисті на фланзі, Бодня вийшов на позицію під нападником. Це вимушений хід?

- Загалом, Бодня – це гравець центру поля, але вимушені були використовувати його як флангового захисника. Тут немає жодних несподіванок. Що стосується Скорка, то він починав у нас в атаці, й доволі непогано там виглядав, тому прийняли рішення замінити втомленого Єфіменка й випустити свіжого Дмитрука, оскільки в нас почали виникати проблеми справа в захисті.


- У «Зорі» багато фактурних гравців, вищих за наших на голову-дві…

- Наші футболісти за такої гри, яку суперник будував через довгі передачі, мали діяти просто – вигравати м’ячі, підбирати їх. З урахуванням того, що через брак досвіду в деяких епізодах неправильно займали позиції, це створювало нам певні проблеми в обороні. Але через такі ігри хлопці зростають та прогресують.


- Вас радує, що нападники дограють епізоди до кінця, як, приміром, Ісаєнко забив третій м’яч?

- Ми працюємо над цим, на кожному тренуванні й у кожній грі просимо їх агресивно діяти та проявляти свої найкращі якості саме у штрафному майданчику, тримати в напрузі захисників. Що сьогодні ми й побачили, власне: Ісаєнко в першому таймі міг ще забивати, Ванат вийшов та освіжив гру, змушуючи помилятися гравців суперника.


- Той факт, що «Шахтар» дихає у спину в турнірній таблиці, допомагає мотивувати своїх підопічних на кожну наступну гру?

- У нашої команди головне завдання – це прогрес футболістів, які в кожній грі набираються досвіду, щоб при подальшому переході в молодіжну та основну команди вони вже були підготовлені як психологічно, так і тактично, могли виконувати на футбольному полі те, що від них вимагає тренер.