26 квітня 2019 15:16
2

Виктор ГРАЧЕВ: "Если вдруг "Шахтер" не станет чемпионом, я точно буду знать, кто виноват в этом"

У центральному матчі чемпіо­нату України з футболу київське "Динамо" зіграло вдома внічию з донецьким "Шахтарем" — 0:0. Результат ­дозволив гостям матчу зберегти відрив у сім очок за сім турів до закінчення турніру.


— Підсумок матчу справедливий, — каже Віктор Грачов, 62 роки, колишній нападаючий донецького "Шахтаря". — Жодна з команд не награла на перемогу. Давно не бачив такої закритої гри у виконанні команд. Усе закономірно. Але про одного гравця хотів сказати окремо. Жуніор Мораес не повинен був бити пенальті на останній хвилині. Як тільки він узяв м'яч, я зрозумів, що не заб'є. Людині, яку 90 хвилин гри ніхто не помічав на полі, вирішальний пенальті нізащо не можна довіряти. Знаю, що бити мав Дентіньйо, але Жуніор ухопився за м'яч і ні з ким не бажав ділитися. Тепер, якщо раптом "Шахтар" не стане чемпіоном, я точно знатиму, хто винен у цьому.

Чого не вистачило динамівцям для перемоги?

— "Шахтар" не пропускає в чемпіонаті України вже впродовж 744 хвилин. Киянам треба було запропонувати щось нове, екстраординарне, щоби зламати цю оборону. Очевидно — команда в нинішньому її стані на таке нездатна. Був невеличкий період десь у середині другого тайму, коли "Динамо" непогано комбінувало. Але подалі від воріт суперника. Однак ближче до карного майданчика "Шахтаря" кияни легко втрачали м'яч. Динамівський тренер Олександр Хацкевич не зумів здивувати "Шахтар" ні пресингом, ні комбінаційною грою, ні настроєм. Господарі не захотіли ризикнути по-справжньому. "Шахтар" теж жили не рвав. Нічия цілком влаштовувала підопічних Фонсеки. Відрив від головного переслідувача в сім балів зберігся.

Які шанси команд на чемпіонство?

— Якби виграв "Шахтар", то питання про переможця чемпіонату взагалі не стояло би. 10 балів ніхто не відіграє. Зараз я би дав 80 відсотків на тріумф "Шахтаря". До завершення першості залишилися сім турів. Я не уявляю, з ким донеччани можуть втратити залікові пункти. Із "Зорею"? Думаю, максимум на що Луганськ може розраховувати — нічия. 22 травня, за певного збігу обставин, "Динамо" може перемогти "Шахтар" у виїзному поєдинку. У підсумку теоретично відіграють п'ять очок. Але я в це не вірю. Швидше за все, "Шахтар" стане чемпіоном достроково за два-три тури до завершення.
Витя- иди домой!!!
Сховати
Alexxxsandr, піде він додому, чи ні, від того факти не зміняться