23 квітня 2019 23:44

Защитник "Львова": "Может, сойдутся звезды, и мы выиграем у "Динамо" в мой день рождения"

Захисник ПФК «Львів» Олександр Насонов – про нового наставника «синьо-золотих левів», майбутні матчі з луганською «Зорею» та київським «Динамо» та ювілейну кількість матчів в українській Прем’єр-лізі.


Про співпрацю з новим тренером

Богдан Блавацький – тренер високого рівня. Богдан Ігоревич сказав гравцям, що саме він вливається в колектив. Він не хоче валити те, що вже побудовано в команді. І потихеньку прищеплює нам своє бачення футболу. На тренуваннях усі вправи – футбольні, які потрібні нам в іграх. У цього фахівця є своє бачення футболу. Свої тактичні напрацювання він вже впроваджує в життя.


Про можливий 100-й матч в УПЛ

«Зоря» – суперник дуже високого рівня, який постійно виступає в єврокубках. У першій нашій грі, яка завершилася нульовою нічиєю, ми не реалізували кілька стовідсоткових нагод. Вважаю, десь нам не пощастило вирвати перемогу у тій зустрічі. Долю ж нашого кубкового протистояння вирішив стандарт. Складно було відігратися, ще й ми не реалізували свої моменти.


Якось дивишся на інших гравців, яким по 20-22 роки, а вони вже зіграли по 100 матчів в європейських чемпіонатах … А тут уже 26 років і лише 100 ігор. Звичайно, приємно зіграти стільки матчів у вищому дивізіоні. Якщо я гратиму проти «Зорі», то хочеться, щоб команда виграла. Тоді ця цифра мені надовго запам’ятається.


Про виконання стандартів

Стандарти – це установка тренерів, які завчасно розписують, хто і з якого боку їх виконує. Той факт, що зараз їх виконую не я, а Ліпе та Педро? Вони теж вміло це роблять. Головне, щоб ці стандарти приносили користь, а хто їх виконує – не так важливо.


Про День народження та майбутній матч з «Динамо»

Матч «Львова» з «Динамо» якраз відбудеться у мій День народження. Я вже грав з «Динамо» кілька разів на свій День народження, але поки не виходило відбирати у них очки. Сподіваюся, цього разу нарешті вийде, ще й на Великдень. Може, зійдуться зірки, і ми виграємо у «Динамо» в мій День народження. Це буде найкращий подарунок для мене!


«Динамо» – це завжди «Динамо». Там завжди зібрані найкращі гравці країни, є легіонери дуже хорошого рівня. Зараз в «Динамо» пішло омолодження. Але і Миколенко, і Шапаренко, і Шепелев грають в національній збірній. Циганкова й взагалі в Європу вже кличуть.


Про підтримку вболівальників

Сподіваюсь, що у Великдень люди сходять в церкви, посвятять свої кошики, і в хорошому настрої прийдуть на стадіон нас підтримати. «Динамо» ж не кожного дня приїжджає. Хочеться, щоб прийшли вболівальники на цей надважливий матч. Коли футболіст чує підтримку з трибун, він зовсім по-іншому відчуває відповідальність на футбольному полі. У гравця немає права не старатися або не битися на всі 100%. А якби б прийшов повний стадіон – була б взагалі казка!