23 квітня 2019 16:13

КФФТ. "Динамо" U-14 победило "Брюгге" U-14 и вышло в финал!

У заключному матчі групового етапу на Кубку Федерації футболу Туреччини «Динамо» U-14 зустрілося із бельгійським «Брюгге».


Напередодні на турнірі був вихідний, який наша команда провела із користю, провівши відновлювальне тренування та інші заходи, що допомогли гравцям краще підготуватися до наступних поєдинків.


Ситуація у турнірній таблиці склалася таким чином, що для виходу у фінал динамівцям було достатньо і нічиєї, але підопічні Олексія Дроценка та Євгена Ястребінського навіть не допускали такої думки, граючи лише на перемогу.


Гру наша команда розпочала активно, провівши кілька перспективних атак. У завершальній стадії однієї з них на ударній позиції опинився Цілик, але забарився з ударом, а наступна передача динамівця не пройшла. Два поспіль куових виконав Могилевець – у першому випадку замкнути навіс намагався Михайлів, а у другому Дзень послав м’яч вище поперечини. «Брюгге» ж намагався досягти успіху на контратаках, але Сизонюк з Балабою та іншими захисниками своєчасно перехоплювали м’яч і нейтралізовували загрозу.


Наступною атакою кияни розпорядилися максимально ефективно: Педченко з м’ячем проривався до воріт, побачив справа забігання Цілика, віддав м’яч йому на хід, Данило трохи зблизився із воротарем та послав м’яч точнісінько під поперечину. Реальний момент, щоб збільшити перевагу своєї команди після помилки захисника суперника мав Зоренко, але Максим не зміг переграти воротаря. А після подачі зі штрафного зліва дальню стійку головою замикав Цілик, але після його удару м’яч на кілька сантиметрів розминувся зі штангою. Як видно, перевага нашої команди була беззаперечною. Українці грамотно будували свої атаки, багато та різноманітно комбінували, використовували як центр поля, так і фланги. Разом із тим гра була достатньо жорсткою, і арбітр показав багато жовтих карток гравцям обох команд.

На останній хвилині тайму Зоренко здорово втік від кількох захисників та вибіг один на один із воротарем але, на жаль, переможцем цієї міні-дуелі став страж воріт, який вчасно зблизився із нашим нападником та скоротив кут обстрілу, прийнявши на себе м’яч.


На початку другої половини зустрічі динамівці досить швидко погасили атакуючі прагнення бельгійців та взяли м’яч під свій контроль. На дальній удар наважився Балаба – воротар на місці. Тим часом, біля протилежних воріт «Брюгге» заробив перспективний штрафний удар правіше центру, втім, після подачі верхову боротьбу виграв Балаба таголовою вибив м’яч. Ще в одному епізоді м’яч забрав воротар Гринчук. Але це був лише епізод. Динамівці були значно ближчими до того, аби подвоїти свою перевагу, ніж бельгійці до того, щоб зрівняти рахунок. З черговим ударом Цілика впорався воротар, а учас, що залишився до фінального свистка наші хлопці мали ще кілька хороших можливостей, щоб відзначитися. Втім, рахунок на табло більше не змінювався.


Таким чином, здобувши три перемоги на груповому етапі та набравши максимальну кількість очок, «Динамо» U-14 вийшло у фінал Кубку Федерації футболу Туреччини. Свого суперника у вирішальному матчі динамівці дізнаються пізніше, адже поєдинки команд паралельної групи розпочалися одразу після ігор у квартеті «В». Наразі відомо, що фінальний матч відбудеться у четвер, 25-го квітня, початок о 16.45.


Кубок Федерацій футболу Туреччини. Груповий етап. 3-й тур


23.04.2019. Анталія, Zeki Ahmet Demirci Football Facility


«Динамо» - «Брюгге» – 1:0 (1:0)


«Динамо»: 23. Гринчук, 22. Федоренко (20. Гусєв, 68), 18. Сизонюк, 3. Балаба (к), 14. Білоконь (16. Краснов, 68), 26. Михайлів (19. Ванда, 68), 9. Могилевець (11. Грохольський, 47), 21. Педченко (8. Микитюк, 59), 17. Цілик (7. Бойченюк, 68), 10. Зоренко, 2. Дзень (5. Гунявой, 59).


Гол: Цілик (19).