21 квітня 2019 12:08

"Динамо" U-14 одержало вторую победу в Кубке Федерации футбола Турции

У другому матчі на міжнародному турнірі «Кубок Федерації футболу Туреччини» «Динамо» U-14 зустрілося із турецькою командою «Анкарагючу».


Нагадаємо, перший поєдинок із «Бурсаспором» завершився нульовою нічиєю для підопічних Олексія Дроценка та Євгена Ястребінського. А «Анкарагючу» був засмучений поразкою бельгійському «Брюгге» 1:4. У порівнні з першим матчем, тренерський штаб киян провів кілька замін у стартовому складі.


Команди розпочала поєдинок без розкачки, турки спробували організувати стартовий натиск і одного разу навіть досить небезпечно пробили по воротах – м’яч пролетів у сантиметрах від лівої стійки. Наші тренери активно підказували хлопцям, як перехопити ініціативу, і в одній із контратак на завершальній стаадії опинилися Ванда та Дзень, але воротар зумів нейтралізувати загрозу. Згодом загрози воротам «Анкарагючу» стали виникати частіше, наші хлопці своєчасно діяли на перехопленні та при відборі м’яча, і суперник все рідше з’являвся біля наших воріт. Втім, і біля протилежних володінь по-справжньому небезпечних моментів не виникало.


Намагалися завершити атаку ударом по воротах Зоренко та Дзень, але воротар зміг відбити м’яч подалі. Навіс з лівого флангу теж не приніс успіху. Наприкінці першого тайму кияни ледь не пропустили самі: після удару справа м’яч прийняла на себе хрестовина воріт Косача. Але тут же наша команда покарала суперника за марнотратство: Ванда чудовим пасом справа вивів Дзеня один на один із воротарем, у Микити перший удар вийшов несильним, і голкіпер з ним упорався, але з другої спроби динамівський нападник таки переправив м’яч у ворота. Одразу після цього пролунав свисток на перерву.


У другому таймі продовжувалася напружена боротьба з невеликою кількістю можливостей для взяття воріт. Щоправда, у киян їх, все ж, було більше. Одного разу динамівці заробили небезпечний стандарт біля самісінької лівої лінії штрафного майданчика, але після подачі Цілика турки опинилися першими на м’ячі вибили його подалі. Згодом Грохольський виконув штрафний вже справа – у руки воротарю. Добре пробивав у ближній кут той же Цілик, але голкіпер знову на місці. З лівого боку проривався до воріт Зоренко, але знову воротар встиг зреагувати на удар нападника киян, піднявши руки. Час ішов, але укріпити свою перевагу українцям не вдавалося.


Вже у компенсований час Дзень здорово прострілював зліва вздовж воріт, але Педченко не встиг замкнути дальню стійку. А ось його партнеру Цілику пощастило більше: після передачі до штрафного майдачика Данило продемонстрував індивідуальну майстерність та з лівої ноги встановив остаточний рахунок.

Свій наступний матч на Кубку Федерації футболу Туреччини «Динамо» U-14 проведе у вівторок, 23-го квітня, проти бельгійськго «Брюгге». Початок матчу о 14.30.


Кубок Федерацій футболу Туреччини. Груповий етап. 2-й тур

21.04.2019. Анталія, Zeki Ahmet Demirci Football Facility


«Анкарагючу» - «Динамо» – 0:2 (0:1)


«Динамо»: 12. Косач, 16. Краснов (22. Федоренко, 54), 18. Сизонюк, 3. Балаба, 20. Гусєв (к) (14. Білоконь, 36), 5. Гунявой (9. Могилевець, 46) 8. Микитюк (26. Михайлів, 36), 7. Бойченюк (11. Грохольський, 36; 21. Педченко, 66), 19. Ванда (17. Цілик, 46), 10. Зоренко, 2. Дзень.


Голи: Дзень (35), Цілик (70+3).