18 квітня 2019 08:05
1

Дмитрий МИХАЙЛЕНКО: "Мы видим, что уровень Премьер-лиги упал"

Післяматчева прес-конференція головного тренера СК «Дніпро-1» Дмитра Михайленка:


– Виходячи з того, як складався матч, вихід «Шахтаря» в фінал цілком закономірний. Ми не дотерпіли до екстра-тайму. Начебто суперник перестав регулярно створювати моменти, але ми отримали прикрий м’яч в кінці гри і відігратися було важко. Ми втомилися, плюс було мало часу.


– Чи була ключовою вимушена заміна Юрчука? Наскільки серйозно його пошкодження?


– Наскільки серйозно, стане ясно завтра. Мені важко сказати. Андрій Кліщук вийшов і зробив найважливіший сейв після стандарту. У пропущених голах навряд чи є його вина. Перший гол – дуже якісний, а у другому був рикошет. Мені здається, якщо це і вплинуло, то несуттєво. Не думаю, що Валерій впорався б з першим м’ячем.


– Чому так мало били по воротах?


– Тому що противник тримав нас далеко від воріт, контргра нам не вдавалася. Дуже високий темп для наших футболістів і гарна якість контрпресингу. Навіть не вдавалося вийти в атаку. У першому таймі ударів взагалі не було, в другому – два, але вони не несли ніякої небезпеки. Все це пов’язано із суперником.


– Паулу Фонсека рідко хвалить когось із колег, але схвально відгукнувся про вашу роботу і команду, сказав, що дуже чекає її в Прем’єр-лізі. Як ви вважаєте, на тлі цього матчу з «Шахтарем», наскільки СК «Дніпро-1» там конкурентоспроможний?


– Все-таки складно говорити. Дивлячись для яких завдань і для якого місця ми конкурентоспроможні на даний момент. Ми бачимо, що рівень Прем’єр-ліги впав. Але чи будемо ми там конкурентні, щоб боротися за призові місця, важко сказати. Можливо, і ні. А просто грати і набирати очки, цілком ймовірно, ми зможемо і цим складом.


– Наскільки для вас, як тренера, важливі зустрічі з таким опонентом?


– Звичайно, матч потрібно розглядати насамперед з точки зору досвіду. Основним завданням на сезон залишається вихід в Прем’єр-лігу. Думаю, цей поєдинок дасть нам величезний досвід, особливо молодим гравцям, які ніколи не зустрічалися з учасником групового етапу Ліги чемпіонів. Сподіваюся, сьогоднішнє протистояння дозволить більше повірити в себе, а також зрозуміти рівень, до якого потрібно прагнути.


– Відібравши м’яч, СК «Дніпро-1» найчастіше намагався атакувати позиційно, але не віддавав різкий пас вперед в надії на те, що хтось зможе відірватися.


– Занадто глибоко ми сиділи. Була така установка: якщо виникала можливість, ми вимагали швидко переходити в атаку. А коли ти в 70-ти метрах від воріт противника, то важко вийти. Тому намагалися тримати м’яч і проводити позиційні атаки, але рівень пресингу був високий, і не завжди це вдавалося. Були поодинокі моменти, однак частіше не виходило. Це пов’язано з хорошою грою «Шахтаря» і з тим, що ми дуже глибоко сиділи.

Який мудак заголовок написав мовою окупанта, якщо інтерв'ю написане державною мовою.