13 квітня 2019 12:03

МВД призывает желающих посетить дебаты на "Олимпийском" не брать с собой оружие

Міністерство внутрішніх справ України закликає охочих відвідати дебати не брати зброю із собою на НСК «Олімпійський» у Києві, заявив речник МВС Артем Шевченко в коментарі «Громадського телебачення» 11 квітня.


«Якщо справді дебати будуть на стадіоні, наш заклик: жодної зброї і жодних предметів, які можуть бути використанні як зброя для завдання шкоди будь кому. Будуть дуже жорсткі, глибокі фільтраційні заходи під час заходу на стадіон, і не дивуйтеся великій кількості правоохоронців, які, можливо, будуть і в більшій кількості, ніж це було під час Ліги чемпіонів», – сказав Шевченко.

Напередодні у виборчому штабі Петра Порошенка заявили про запрошення для Зеленського прийти на дебати на НСК «Олімпійський» 14 квітня о 14:14, вказавши, що Порошенко буде і на дебатах на «Суспільному» 19 квітня. Речник штабу Порошенка Олег Медведєв зазначив, що чинний глава держави може прибути на стадіон і 19 квітня, як пропонує Зеленський, але тільки не в той час, коли плануються дебати на «Суспільному».

НСК «Олімпійський» у Києві раніше повідомив, що отримав заявки на проведення дебатів 14 і 19 квітня від обох кандидатів.

Відповідно до закону про вибори президента України, в останню п’ятницю перед днем повторного голосування, 19 квітня, теледебати між кандидатами мають відбутися в студії Національної суспільної телерадіокомпанії України.

8 квітня президент України Петро Порошенко запросив Володимира Зеленського, а також глядачів і журналістів на дебати на НСК «Олімпійський» – 14 квітня. У відповідь Зеленський заявив, що зустріч має відбутися 19 квітня.

Голова НСТУ Зураб Аласанія заявляв, що офіційні, передбачені відповідною статтею закону про вибори президента дебати не можуть пройти на національному спортивному комплексі «Олімпійський» увечері 19 квітня.

За офіційними результатами першого туру виборів президента України, за Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур відбудеться 21 квітня.