10 квітня 2019 08:19

Сергей БЕЖЕНАР: "Команда проявила характер и показала хорошую игру"

Наставник «Динамо» U-17 Сергій Беженар прокоментував перемогу своїх підопічних над донецьким «Шахтарем» 2:0 у перенесеному матчі 11-го туру першості України:


- Враження від матчу залишилися позитивні, тому що хлопці проявили характер і показали хорошу гру. Вони діяли, як це було потрібно. Зрозуміло, що в кожному матчі є певні шорсткості, але в сьогоднішньому поєдинку вони були малопомітними. В цілому, наші футболісти впоралися: не дали супернику майже нічого зробити біля своїх воріт, зігравши ззаду надійно, а попереду могли забити ще. Зрозуміло, що в кінці матчу «Шахтар» залишився вдесятьох, ми добре виходили в контратаки, але до логічного завершення їх не довели. Хотіли забити третій м'яч, але не вийшло. В цілому, думаю, рахунок по грі, ми перемогли заслужено.


- Яку роль зіграв той факт, що гра проходила на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського?

- Для хлопців це було приводом для емоційного підйому, вони дуже хотіли зіграти на такому легендарному стадіоні, який вважають своїм. Перед грою я бачив, що у них горять очі, що вони хочуть перемогти. Після матчу хлопці сказали, що просто не мали права зіграти погано та цьому стадіоні.


- Ви задіяли футболістів, які днем раніше грали за команду U-19 в Луцьку, як вони впоралися?

- Перш за все, хочу подякувати Ігорю Костюку, який залишив футболістів в запасі. Деякі з них мали вийти в основному складі, але з огляду на те, що їм треба було грати сьогодні проти «Шахтаря», тренер залишив їх на підстраховку, випустивши їх лише в кінці. Ваната і Близниченка раніше, інших - трохи пізніше. Тож вони добре розім'ялися перед сьогоднішньою грою. Було помітно, що у них було присутнє бажання грати. Словом, у психологічному і функціональному стані вони були на рівні.