9 квітня 2019 19:40
1

Олег БЛОХИН: "Слова Луческу о Лобановском? Если бы он был наш, мы бы дали ему где-нибудь..."

Нещодавно визначилися пари півфіналів Кубка України. Олег Блохін та Ігор Бєланов визначали долю чотирьох півфіналістів, серед яких не знайшлося місця Динамо. Кияни програли Шахтарю в надзвичайно драматичному матчі.


Олег Блохін поділився своїм досвідом щодо призначення пенальтистів. Також володар Золотого М’яча розповів і про те, як сам виконував пенальті:


Я перший раз виконував пенальті у Ростові. Пацану було 18 років, а мене поставили пенальті виконувати. І я не забив, влучив у стійку. Я думав, що Коман Михайло Михайлович мене з’їсть. Я взагалі виконував 35 пенальті, із них 4 не реалізував.


Ігор Бєланов теж поділився своїми емоціями від виконання пенальті:


Коли мене збив захисник Буланов. Дивлюся, Олег, Толік Дем’яненко і Вова Бессонов радяться. Я думаю, поки вони радяться, то я піду бити. Я одесит, думаю, як не влучу, то поїду собі в Одесу. Я реалізував пенальті тоді. Якщо б ні – я, певно, з роздягальні тоді б не вийшов. Вони б мене вбили!


Крім того, Ігор Бєланов звернувся до Мірчі Луческу:


Я хотів би попросити Мірчу Луческу, щоб він не говорив про Лобановського так. Це неправильно. Людини вже немає, і не треба говорити, хто кращий, хто гірший.


На що Олег Блохін заперечив:


Він же не наш. Тому може говорити, що хоче. Якби був наш, то ми б йому дали де-небуть …


Блохін порівняв нинішній рівень чемпіонату з тим, коли ще сам тренував:


Коли я тренував, Дніпро був, Металіст, Зоря була хороша, Карпати теж, Чорноморець ще спробуй обіграти. Було, мабуть, 5-6 команд із високим рівнем. А зараз рівень чемпіонату знизився, тільки Динамо і Шахтар. Решта веде боротьбу за трійку. Я бачив декілька матчів. Динамо грає з кимось, суперники всією командою стоять у штрафному. У них одне завдання – лиш не пропустити. Зіграли внічию – то це вже досягнення. З Шахтарем така сама ситуація.


А якщо лідери зіграли невдало з маленькою командою, я на власному досвіді знаю, то одразу тренер поганий, команда погана, грають погано.


Які шанси у СК Дніпро-1 та Інгульця? Це все-таки Кубок! Я думаю, таким командам можна сподіватися на пенальті. Грати від оборони, на контратаках, використовувати стандарти. Але це якщо вдається центр поля перейти. Буває, що футболісти стоять у штрафному і чекають, коли команда моменти створюватиме. А коли насичена оборона і 11 футболістів у штрафному, то будь-якій команді складно грати. Навіть Барселоні чи Манчестер Сіті. Але якщо такі маленькі команди проваляться в обороні у матчі з Шахтарем чи Зорею, то це катастрофа.

Пам'ятаю я той злощасний ростовський пенальті. Серія затягнулась, Блохін ішов бити 7-м чи 8-м, ударив досить сильно, але влучив у ліву стійку. І навіщо він ішов бити, 18-річний пацан, коли ще не пробивали більш досвідчені партнери. А потім Блохін став тим, ким він став. І майже всі пенальті забивав. Тому хочеться, щоб Миколенко і Шепелєв не падали духом, і брали з Блохіна приклад.