9 квітня 2019 08:08

Уик-энд для футболистов сборной Украины: точные удары и удаления Малиновского и Мораеса

Минулий вік-енд для футболістів збірної України, яких Андрій Шевченко запрошував для підготовки до старту відбору ЄВРО-2020 та включав до резервного списку, видався, як і завжди, дуже насиченим.


У суботу, 6 квітня, до великої гри повернувся форвард турецького «Кайсеріспору» Артем Кравець, який, нагадаємо, залишив табір нашої національної збірної через травму. Його команда на виїзді перемогла «Сівасспор» (3:1).


Іван Петряк узяв участь у впевненій домашній перемозі свого «Ференцварошу» над «Пакшем» у чемпіонаті Угорщини (3:0).


У першості Бельгії відбулося справжнє дербі футболістів нашої національної команди: «Генк» Руслана Маліновського вдома обіграв «Гент» Романа Яремчука, Романа Безуса та Ігоря Пластуна (2:1). Маліновський забив два м'ячі та отримав червону картку, Яремчук відіграв увесь матч, Безус вийшов на заміну на 62-й хвилині, а Пластун не потрапив до заявки на гру.


У неділю, 7 квітня, відбулися чвертьфінальні матчі Кубку України. Олександр Караваєв разом із «Зорею» пройшов «Львів» (1:0). А в Харкові «Шахтар» у серії пенальті переміг «Динамо» (1:1, пен. 4:3). У цій зустрічі взяли участь одразу 14 гравців збірної України: Андрій Пятов, Сергій Болбат, Сергій Кривцов, Віктор Коваленко, Тарас Степаненко, Марлос та Жуніор Мораес (гол та вилучення) – з боку гірників, Денис Бойко, Віталій Миколенко, Микита Бурда, Володимир Шепелєв, Микола Шапаренко, Віктор Циганков і Віталій Буяльський – із боку киян.


Цього ж дня в чемпіонаті Чехії «Яблонець» Едуарда Соболя розійшовся на виїзді миром зі «Слованом» (0:0), а в іспанській Сегунді «Альбасете» Романа Зозулі також у гостях переміг «Алькоркон» (1:0).