1 квітня 2019 14:43

Орест Кузык - лучший игрок марта в Первой лиге

Професіональна футбольна ліга та UA-Футбол назвали найкращого футболіста березня у Першій лізі.


Орест Кузик якісно влився до складу "Дніпра-1". Володіючи такими якостями, як швидкість мислення, вміння знаходити оптимальні позиції, почуття голу і тонка комбінаційна робота, півзахисник швидко знайшов своє місце в колективі лідера чемпіонату Першої ліги. Також Орест був однаково добрим як в завершальній стадії, так і при підготовці гольових атак. Взаєморозуміння з партнерами в "Дніпрі-1" він знайшов практично відразу, за що і заслуговує найбільш схвальних слів. Універсальність півзахисника "Дніпра-1" підкреслює статистика точності його передач (83,6%), частота влучень в створ при ударах (4/6) і те, що відразу два цих удари в березні виявилися гольовими при далеко не найвищому сумарному рівні xG (0,60) за даними WYSCOUT.


Тобто навіть з неоптимальних ситуацій Кузик вичавлює для своєї команди максимум і робить результат. Відсоток браку у хавбека був лише 35,1%, один з найнижчих у Першій лізі. При цьому, навіть не володіючи серйозними антропометричними даними, він не боявся йти в боротьбу і нерідко її вигравав (30,9%). Крім комбінаційних дій з м'ячем внизу, Кузик також періодично робив навіси. Причому кожен третій доходив до адресата (3/9), якщо судити за даними статистики WYSCOUT у перших двох весняних турах. Достатньо лише згадати, що проти "Металіста 1925" крайній захисник "Дніпра-1" Владислав Шаповал закінчив гру з точністю кросів 1/11 (9%) (це його основний профіль), щоб оцінити якість дій Кузика і в цьому ігровому компоненті.


В особі Ореста Кузика Перша ліга отримала чергового майстра, готового дивувати красивою грою на футбольному полі. Саме тому він повністю заслуговує звання найкращого гравця місяця.