1 квітня 2019 10:56

Руслан РОТАНЬ: "Планирую побывать на чемпионате мира и поболеть за команду Александра Петракова"

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Руслан Ротань підбив підсумки роботи на турецькому зборі.


Свій перший збір під керівництвом Руслана Ротаня молодіжна збірна України проводила в Туреччині, взявши участь у турнірі Antalya Cup. Після повернення додому головний тренер "синьо-жовтих" в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ розповів про перемогу в цих змаганнях і проведену роботу в цілому.


- Руслане Петровичу, на зборі в Туреччині ви ставили перед командою завдання перемогти в турнірі?


- Ні. Хоча вже на першому занятті ми домовилися з хлопцями, що кожне тренування, кожна гра повинна проходити з максимальною мотивацією й віддачею. Тому в Туреччині у тренерського штабу не було нарікань з цього приводу, хіба що засмутила кінцівка матчу з Латвією. Але головне, що хлопці перейнялися нашою ідеєю, що кожен турнір і кожен трофей дуже важливий. Тільки так може формуватися психологія переможця.


- Який матч на турнірі можете виділити у плані якості дій ваших підопічних?


-З тієї ж Латвією й Естонією. Що цікаво, це саме ті поєдинки, в яких ми не виграли. Проте видно, що хлопці намагаються виконувати всі вимоги. До кінця збору деякі плоди цієї роботи вже були помітні.


- Чим вам, як головному тренеру, запам'ятався минулий збір?


- Тим, що він був для мене дебютним в якості наставника молодіжної збірної України. І, звичайно, перемогою, адже вигравати, навіть у товариському турнірі, завжди приємно. Ми з хлопцями попрощалися на позитивних емоціях, а це важливий фактор.


- Ви не залучали до роботи футболістів 1999-го й 2000 років народження…


- Так. Ми не хотіли заважати збірним U-19 і U-20 готуватися до офіційним стартів. Але за особистими досягненнями футболістів ми спостерігаємо. Для багатьох хлопців дуже корисним стане чемпіонат світу в Польщі. Я планую на власні очі подивитися й повболівати за команду Олександра Петракова на двох перших матчах турніру.