29 березня 2019 20:53

Сергей НАГОРНЯК: "Динамо" попросило пока не вызывать игроков в сборную U-15"

На першому у своїй історії зборі юнацька збірна України U-15 (футболісти не старші 2004 року народження) зіграє два спаринги з румунськими однолітками.


Учора в наймолодшої збірної України розпочався перший тренувальний збір. До вильоту до Румунії, який заплановано на 1 квітня, підопічні Сергія Нагорняка працюватимуть у режимі дворазових тренувань. Спаринги з румунами відбудуться 2-го (початок — о 16.00) і 4 квітня (16.00). Обидва поєдинки відбудуться в передмісті Бухареста, містечку Буфтя.

Нагадаємо, що на цей збір прибули 20 футболістів, однак у списку не виявилося жодного динамівця. Ситуацію прокоментував головний тренер збірної України U-15 Сергій Нагорняк.

— Сергію Миколайовичу, чому у складі збірної немає представників київського «Динамо»?

— Штаб збірної вчасно адресував ФК «Динамо» (Київ) виклик одразу на сімох футболістів для участі в цьому зборі. Але керівництво київського клубу попросило наразі не викликати до збірної динамівських гравців. За детальним роз’ясненням такого прохання потрібно звернутися до «Динамо». Я можу лише констатувати, що у визначений час гравці клубу до розташування збірної не прибули, і нам довелося викликати виконавців із найближчого резерву.

— Цей збір буде для вас ознайомчим?

— Так склалася ситуація, що основна моя увага була сконцентрована на збірній U-19, яка готувалася до еліт-раунду Євро. Хоча я намагався, наскільки це було можливо, стежити й за кандидатами до команди U-15. Також я спілкувався з клубними тренерами. Їздити по містах не було сенсу, оскільки першість ДЮФЛУ ще не поновилася. Тож познайомимося з хлопцями ближче під час цього збору, а надалі продовжимо стежити й за іншими кандидатами.