29 березня 2019 11:25

Сергей НАГОРНЯК: "Ребята хлопнули дверью в матче с Бельгией, однако остались неприятные ощущения"

Головний тренер юнацької збірної України U-19 (футболісти не старші 2000 року народження) Сергій Нагорняк засмучений другим місцем в еліт-раунді.


Підсумки виступу юнацької збірної України в еліт-раунді Євро-2019 (U-19) підбив головний тренер синьо-жовтих Сергій Нагорняк.


— Сергію Миколайовичу, чемпіонат Європи був поруч...


— Залишилися прикрі відчуття, адже нам це завдання було до снаги, і це не просто гучні слова. У плані везіння в нас не склався матч з італійцями. Якщо в першому таймі невелика перевага була на боці господарів, то після перерви, вважаю, ми повністю домінували. А в поєдинку із Сербією на результат вплинули дрібні помилки плюс знову ж таки нефарт, про який я вже згадував. Тільки влучань у стійку було два, не кажучи вже про небезпечні моменти. Не подумайте, що я виправдовуюся, просто бачу, що в цих наших футболістів може бути велике майбутнє.

Хлопці голосно грюкнули дверима в матчі з Бельгією, яка, на мій погляд, показувала футбол набагато кращий, ніж Італія. У поєдинку з бельгійцями нам багато що повернулося. Окрім п'яти забитих м'ячів, ми могли ще щонайменше п'ять разів вражати ворота супротивника. Аби швидше прогресувати, нашим футболістам саме й не вистачає подібних зустрічей.

— Після матчу з італійцями ви розуміли, що це був вирішальний поєдинок?


— Мабуть. І, що прикро, «Скуадра Адзурра» нічого особливого не показала. У другому таймі, коли ми пішли, можна сказати, ва-банк, італійці кілька разів затягували час, по дві хвилини лежачи на газоні після зіткнень.


— Перемога з великим рахунком над Бельгією — із розряду сюрпризів?

— Повторюся, бельгійці виглядали краще за господарів, але в поєдинку з нами вони зіткнулися з жорстким опором. Це була справжня битва. Суперник був шокований після гри, оскільки матч був повністю за збірною України. Після цього поєдинку я сказав підопічним, що мене переповнює гордість за таких гравців.