22 березня 2019 15:57

Юрий МАКСИМОВ: "Главное - это психологическое состояние игроков сборной. После таких матчей, как "Динамо" - "Челси", тяжело отходить"

Напередодні матчу кваліфікації до Євро-2020 Португалія – Україна Юрій Максимов пояснив ефект Роналду на прикладі Реала та Ювентуса:


- Рівень Чемпіонату Португалії зовсім інший. Все одно Роналду є Роналду! В Реалі він був один, тепер Реал без нього зовсім інший. Це саме він довів і в Ювентусі. Туринці з Роналду і без Роналду – різні команди. Це людина, яка виходить і робить майже 70% успіху. Я думаю, що збірна Португалії з Роналду ще сильніша!

Натомість Юрій Максимов припускати нічого не став:

- Коноплянку не залучиш в захист. Він орієнтований на атаку. Може, ліворуч Матвієнко гратиме. А праворуч – конкуренція велика. Бутко, хоча навряд чи. Якщо Караваєва ставити, то він футболіст атакувального плану, йому важко буде повертатися. Я думаю, Шевченко – тренер з досвідом, він вирішить, кого краще поставити. Головне – це психологічний стан. Після таких матчів (Динамо – Челсі) важко відходити. Є тренер, який прийме рішення. В центрі може Бурда, чи Кривцов.

Португалія – чинні чемпіони Європи. Це вже про щось свідчить. Я думаю, що проти Португалії буде легше грати, ніж проти Люксембургу. Португалія – це великий подразник, команда вийде з настроєм на гру. А Люксембург можуть недооцінити, – констатував Юрій Максимов.