21 березня 2019 17:10

Гендир "Львова": "Будем бороться за самые высокие места и еврокубки"

Генеральний директор ПФК «Львів» Андрій Паньків прокоментував зайняття «синьо-золотими левами» місця у першій шістці турнірної таблиці чемпіонату УПЛ та анонсував боротьбу львівського клубу за право участі в єврокубках.


– Андрію Ярославовичу, у вирішальному двобої із чернігівською «Десною» у 22-му турі чемпіонату «Львів» виборов місце у першій шістці команд УПЛ за підсумками першого етапу. Чи залишилися сили святкувати успіх після емоційно виснажливого матчу?

– Команда здобула закономірну перемогу у Чернігові, й не менш заслужено увійшла до топ-6 чемпіонату України. Хлопці довели усім скептикам, що «Львів» – це дійсно КОМАНДА, яка на футбольному полі продемонструвала, на що варта. Показали, що можуть досягати результату в умовах атакувального футболу. У роздягальні подякував їм за самовіддачу та хорошу гру. Вдвічі приємніше, що клуб не лише потрапив до першої шістки, але й реваншувався за найбільш прикру поразку у 2018 році. Львів’яни показали, що вони мають характер.


– ПФК «Львів» – серед шести найсильніших колективів УПЛ після 22-х зіграних турів. За словами багатьох спеціалістів, саме «містяни» демонстрували найбільш яскраву гру в останніх матчах, і, незважаючи на найгірші шанси серед чотирьох претендентів опинитися у першій шістці, посіли таки п’яту позицію. На Вашу думку – закономірний результат?

– Ну звичайно! Клуб же не просто так оголошує цілі на сезон. У нас – амбітний проект, але він будується на професіоналах своєї справи. Була проведена якісна селекційна робота. Час показав: гравці, що вдягнули футболку «Львова», підсилили наш клуб. Залучили до тренерського штабу, на мою думку, найсильніших спеціалістів на українському футбольному просторі. З боку керівництва можу сказати, що намагалися сприяти команді абсолютно в усьому, аби вони досягала результату.


Не міг клуб, від якого минулого року постраждали лідери українського футболу – «Шахтар», «Динамо», «Олександрія» – залишитися за межами першої шістки. Приємно, що після невдачі із «Чорноморцем» були зроблені вірні висновки, а після фінального свистка арбітра у Чернігові клуб офіційно подарував Львову низку цікавих матчів навесні. До міста Лева приїдуть найсильніші колективи українського футболу! Сподіваюся, вболівальники віддячать клубу своєю несамовитою підтримкою у майбутніх матчах «містян».


– «Синьо-золоті леви» виконали завдання керівництва на перший етап чемпіонату. Які тепер цілі стоятимуть перед командою у другому етапі?

– Основна ціль залишається незмінною, просто можливість її виконання залежала від того, чи опиниться наш клуб у верхній частині турнірної таблиці. Тренерським штабом була проведена хороша робота: здобуті дві перемоги, виграно львівське дербі, і не менш важливо – поставлена гра, яка подобається вболівальникам. Посіли п’яте місце за підсумками першого етапу.


Тепер потрібно рухатися далі. Команда має доводити у кожному матчі, що Львів заслуговує на футбол найвищого ґатунку. Ми прагнемо боротися за найвищі місця і потрапити в єврокубки. До того ж, маємо шанс позмагатися за Кубок України, і збираємося скористатися цією можливістю на повну.