20 березня 2019 14:19

Артем КРАВЕЦ: "Тот футбол, который сборная Украины демонстрировала в Лиге наций, дает повод для оптимизма"

Нападник турецького «Кайсеріспору» й збірної України Артем Кравець вірить, що синьо-жовтим до снаги вдало виступити на полі португальської команди.


— Артеме, про останній матч у складі збірної України в тебе не найкращі спогади?

— Так. У поєдинку з італійцями я зіграв лише 15 хвилин. Можливо, тоді я був не в найкращій формі, до того ж дуже хотів себе проявити. Одне до одного — і, як підсумок, пошкодження.

— Але після травми бомбардирські справи в тебе пішли на лад. Ти забив за клуб уже шість м'ячів...

— Можливо, це пов'язано зі зміною тренера. Довіри з боку нового наставника набагато більше, тому намагаюся його не підводити.

— Ти чекав на запрошення до збірної?

— Будь-який футболіст мріє грати за свою національну команду. Для мене це дуже важливо й почесно. Буду робити все, щоб і надалі бути затребуваним у головній команді країни.

— Чому перше тренування у збірній було для тебе не настільки активним?

— Напередодні я відіграв повний матч за свій клуб, тому на цьому занятті працював у полегшеному режимі, але далі все піде, як зазвичай, із повною викладкою.

— Початок відбірного турніру — і відразу в суперниках чемпіон Європи…

— Нічого не вдієш, такий жереб. Буде складно, але ми плануємо брати очки в Лісабоні, оскільки кожен бал буде на вагу золота. Збірна України дуже хоче потрапити до фінальної стадії турніру.

— До збірної Португалії повертається Кріштіану Роналду...

— Для кожного футболіста цей виконавець — приклад професійного ставлення до своїх обов'язків. Одним словом — кращий гравець у світі.

— Перемогти на виїзді таку команду можливо?

— Чому б і ні? Я б не сказав, що португальці непереможні. Той футбол, який збірна України демонструвала в Лізі націй, дає привід для оптимізму.