14 березня 2019 17:05
1

Сергей НАГОРНЯК: "Шансы у "Динамо" есть, но для этого должно случиться большое стечение обстоятельств"

Колишній гравець збірної України, а нині тренер юнацьких національних команд поділився своїми очікуваннями від матчу-відповіді «Динамо» – «Челсі».


- Результат першого матчу я вважаю справедливим. Ми всі сподівалися, що «Динамо» діятиме трошки сміливіше. Можливо, що далося в знаки хвилювання. Кияни пропустили багато, проте я б казав про те, що гра в атаці взагалі не вдалася. У захисті все зрозуміло – Вілліан та Педро це гравці такого рівня, які можуть обігрувати один в один будь-яких захисників. Вони мислять удвічі швидше, не кажучи вже про виконання.


- Очевидно, що «Челсі» значно сильніший, проте в чому, на ваш погляд, все ж головна причина такої гри нашої команди в атаці?

- Причин кілька. Мав місце брак досвіду молодих гравців, але більш досвідчені футболісти теж показали себе не з найкращого боку. Варто не забувати, що досвід – це не лише вік, не лише кількість зіграних матчів, але і якість цих матчів. Футболісти «Челсі» почувалися занадто вільно, проте це не лише провина «Динамо». Усі знають, у якому чемпіонаті грає «Челсі»! У лондонців по два поєдинки на тиждень із сильними суперникам, серед яких «Ліверпуль», дві команди з Манчестера, «Арсенал»… А що у динамівців? Матчі проти «Шахтаря», час від часу проти «Зорі». Як на мене, українські клуби на сьогодні просто не здатні бути конкурентами для команд рівня «Челсі».


- Взагалі нічого з цим зробити не можна?

- «Динамо» нічого не може зробити з тим, що перед другою грою з «Челсі» в них у суперниках київський «Арсенал», матч із яким виявляється легкою прогулянкою. Усе, що може протиставити «Динамо» таким командам, як «Челсі», – грамотну гру та граничну самовіддачу. І все одно, цього далеко не завжди може вистачити, ми всі це маємо розуміти. Я зараз не виправдовую команду, я тут просто кажу про очевидні речі. При тому, я чудово усвідомлюю, що вболівальники та вся футбольна громадськість хоче, щоб динамівці перемагали навіть такі команди, як «Челсі».


- У «Динамо» лишаються реальні шанси на прохід далі?

- Звичайно, що шанси є, проте для цього має статися великий збіг обставин. Гравцям треба перелаштуватися після матчів чемпіонату, тренери мають максимально «розібрати» суперника, підтримка трибун має бути на найвищому рівні, плюс десь можливо удача має прийти на допомогу. Треба виходити та битися за свій шанс. Я впевнений, що якщо «Динамо» атакуватиме, віддасть на полі всі сили та зробить усе можливе, то справжні вболівальники це оцінять! Щиро хотілося б, щоб уболівальники прийшли на стадіон не подивитися на «Челсі», а саме підтримати своїх.


- Як ви думаєте, у складі «Динамо» вийде більше досвідчених гравців, або тренер дасть молоді нагоду відчути смак такого великого матчу, розуміючи, що шансів не так багато?

- Як тренер скажу, що кожен хотів би дозволити собі ставити молодь на важливі матчі, проте реальність часто не дозволяє цього робити. Шанси залишаються, і треба вірити в перемогу до кінця. Думаю, що досвідчені гравці краще впораються з таким завданням.

"Шансы у "Динамо" есть, но для этого должно случиться большое стечение обстоятельств" - разве что, невыход Челси на поле...