13 березня 2019 13:18

Иван ПЕТРЯК: "Каждый раз, когда иду на тренировку, у меня глаза горят! Сергей Ребров придумал столько упражнений классных!"

Півзахисник Ференцвароша Іван Петряк розповів Footballhub про своє життя в Угорщині, тренування Реброва та адаптацію Харатіна.


- Усе добре, усе влаштовує. В принципі я обжився і додому вже не так сильно тягне. За минулий рік був в Україні лише одного разу.

Мовний бар’єр? Місцеві між собою розмовляють, але багато хто англійською говорить. Тому я особливо не звикаю до угорської. Дайте мені хоч англійську вивчити. Потроху, не все одразу!

Ференцварош зараз на ходу. Ми кожного матчу виходимо і віддаємося грі повністю. Я намагаюся робити свою роботу, а партнери по команді – свою! Добиваємося позитивного результату. Чемпіонат дуже хороший. Найголовніше – не боятися грати у футбол!

Я думаю, це мій найкращий сезон у кар’єрі. Я все одно більше асистент, ніж нападник. Подаю снаряди. Головне – приносити користь команди.

Лідерство додає нам розслабленості? Трохи є, але ми намагаємося не розслаблятися! Залишилося 10 турів до кінця чемпіонату. Ще й Кубок! У нас гра із Віді – це друга команда в чемпіонаті! Це принциповий суперник. Перевіримо сили на їхньому фоні.

Приєднався Ігор Харатін. Звичайно, свої люди – уже веселіше. Приїхав Ігор, потім Коля Сегневич, білорус. То я їх взяв під своє крило! Жартую. Звичайно, їм було не так важко, як мені спочатку. Я думаю, що в колективі їх сприйняли дуже добре.

Ігор з Мукачево. Він ще з дитинства пам’ятає декілька слів угорською.

Важко сказати, кого хотів із Зорі покликати у Ференцварош. Це ж Сергій Станіславович комплектує команду. Йому видніше.

Мілевський казав, що йому скучно в Угорщині. Давайте не порівнювати, Мілевський жив у маленькому містечку Кішварда. А я в столиці – Будапешті. Дуже гарне місто, стадіони нові. Люди ходять, інтерес великий! Вболівальники не дають розслабитися, постійно підтримують. Я дуже задоволений!

Щоразу, коли йду на тренування, у мене очі горять! Я навіть не знаю, яке буде тренування. Сергій Ребров придумав стільки вправ класних! Постійно все міняється. Завжди підходить, питає, чи все влаштовує! З кожним говорить. Це треба бачити, так всього і не розкажеш! Дуже солідний підхід! З травмованими спілкується. Якби я був травмований в Україні, то поки я не одужав, зі мною ніхто б не говорив.

Де б хотів пограти в топ-6? У мене немає захмарних цілей! Я звичайний сільський хлопець в цьому плані. Я намагаюся працювати, іти до своїх мінімальних цілей. І мені все тут подобається. Минулий рік був важкий. Цей рік – у 10 разів, а може й у 20 разів кращий, ніж попередній.