26 лютого 2019 20:10
4

Игорь ЦЫГАНЫК: "Этот чемпионат "Шахтер" еще выиграет, а следующий - большой вопрос"

Журналіст Ігор Циганик у програмі Циганик LIVE прокоментував поразку Шахтаря в Лізі Європи та весняний старт в УПЛ:


Шахтар не заслужив програти 4:1. Той рахунок, який був у Франкфурті не повністю відповідає тому, що відбувалося на футбольному полі. Ті проблеми, які були у єврокубках, нікуди не ділися.


У Шахтаря все вирішують два футболісти – Тайсон і Марлос. З ними і без них – Шахтар абсолютно різний! Найголовніше, що помітно, як інші футболісти шукають або Тайсона, або Марлоса, або Ісмаїлі. Шахтар намагається виїхати на старому багажі. Тайсон і Марлос забили чудовий м’яч у ворота Олександрії. Вони вдвох відчувають один одного просто фантастично. Недаремно скільки часу відіграли разом в Металісті, потім в Шахтарі. Вони можуть розібрати на запчастини будь-яку команду. Тайсон і Марлос під пресингом почувають себе чудово, оскільки їм вистачає майстерності обіграти один в один.


Окрім Тайсона і Марлоса, ще підключається ліворуч Ісмаїлі. Те, що багато років при Луческу робив Срна праворуч, тепер робить Ісмаїлі ліворуч. Трохи змінився

вектор. Шахтар дуже залежний від Тайсона, Марлоса, Ісмаїлі, ну і ще й Мораєса. Що буде робити Шахтар, коли ці футболісти підуть. І перспектива Динамо в цьому випадку цікавіша!


Майкон, Соломон, Фернандо повинні замінити ключових гравців. Але вони поки не дотягують. От є дві фігури в атаці – це Марлос і Тайсон, від яких залежить 90 % атакувального потенціалу Шахтаря. Є Мораєс та Ісмаїлі, які їм підігрують. І є в середині поля одна людина, без якої грати практично неможливо – це Степаненко!Він став незамінним для команди!


У Шахтаря проблеми в центрі оборони. Айнтрахт зробив те, що не змогла Олександрія. Команда Шарана не використала два гольові моменти, які створила з конратак. Для мене велике питання, як Шахтар буде вирішувати проблеми в обороні. Найголовніше – це питання перспективи. Якщо в Динамо ця перспектива є, там і Шепелєв, і Шапаренко, і Буяльський, і Вербич, і Бурда, і Миколенко, і Цитаїшвілі. Вони будуть додавати. Команда будується, і помітно паростки нової команди. А Шахтар іде на старому багажі.


Цей чемпіонат Шахтар ще за рахунок Тайсона і Марлоса виграє, а наступний – це дуже велике питання!


Ці проблеми, які виникли проти Олександрії та Зорі у Шахтаря та Динамо вони всі мали місце й у Лізі Європи, із Айнтрахтом та Олімпіакосом. Ну Айнтрахт своє забив, Олімпіакос – ні. На те він і Айнтрахт! На то і Бундесліга!


Я впевнений, що Динамо і Шахтар ще будуть втрачати очки, але так само буде багато розгромних матчів.



я бы не спешил текущий чемпионат списывать Шахтеру.
Шансы побороться за чемпионство есть и не малые.
Сховати
михайло, важко погодитись. На втрату балів мми маємо однакові шанси, а якщо дивитись на практику першої чатсини, то ми втрачали частіше. Прибьлизно такі самі шанси і в очних поєдинках. Тому відіграти 7 балів + 1 виглядає досить проблематичним.
Шахтар дуже залежний від Тайсона, Марлоса, Ісмаїлі, ну і ще й Мораєса. Що буде робити Шахтар, коли ці футболісти підуть. І перспектива Динамо в цьому випадку цікавіша!
- - - - -
Немного смущает то, что в этой фразе перспективы Динамо (например, на выигрыш УПЛ) рассматриваются не в плане усиления собственной игры, а в плане ослабления игры основного соперника. Странно звучит однако.
Сховати
Мал, не зовсім так, автор протиставляє:
"Вони будуть додавати. Команда будується, і помітно паростки нової команди. А Шахтар іде на старому багажі."