26 лютого 2019 19:10

Игорь ЦЫГАНЫК: "Мало верю в интерес "Динамо" к Чоричу"

Ведучий ПроФутболу Ігор Циганик у програмі ЦиганикLIVE поділився своїми думками про Динамо у Лізі Європи, прогрес молодих футболістів киян та розгром Зорі.


Коли команді Хацкевича дають простір, то далі її вже не зупинити. Бо така модеча яскравість та молодечий запал розривають будь-яку оборону.


Зараз у Хацкевича стартовий склад, який відіграє важливу роль. У забитих м’ячах у ворота Зорі є дуже хороша одна риса: кияни дуже добре і дуже впевнено почали працювати з м’ячем. Зараз немає того, що було у осінній частині чемпіонату, коли ми бачили, що динамівці отримували м’яч і не знали, що ж з ним робити. Вони намагалися позбуватися м’яча, віддавати ближньому, не ризикували. Зараз команда добре виглядає із контактом з м’ячем. Це виглядає дуже переконливо.


Як тільки Динамо програє середину поля, як тільки вони втрачають м’яч, то одразу починаються проблеми. Тут є проблеми у Динамо. Вони були у матчі з Олімпіакосом, вони були у матчі проти Зорі. Це дуже нехороший знак перед матчами проти Челсі. Навіть проти Десни. Динамо дуже важко грати під пресингом. Епізодично це було видно у поєдинках проти Олімпіакоса.


Гра, яку продемонстрували кияни у поєдинку проти Зорі, спонукає мене думати, що ще не все закінчено у цьому чемпіонаті.


Чи реальний трансфер Чорича із Роми? Я вірю у це мало. Тим більше, півзахисника. Зараз можна написати будь-що, про те, що Чоричем цікавиться Мілан, Манчестер Сіті.


Миколенко так підключається до атак, що ніхто так в Динамо не підключається. Він багато грає на атаку, тому що є деякі проблеми в обороні. Миколенко біжить в атаку здорово. На Соля віддав саме він передачу у матчі з Олімпіакосом, після якої вдалося забити. Та агресія, яку дає Миколенко, вона повністю відповідає вимаганням тренерського штабу. Його прогрес дуже яскравий і помітний.


У Динамо є перспектива: і Шепєлєв, і Шапаренко, і Цитаїшвілі, іМиколенко, і Буяльський, і Вербич будуть додавати. Команда будується і помітно ці паростки нової команди. А у Шахтаря? У Шахтаря поки що на старому багажі, який дозволяє вигравати матчі на майстерності.