22 лютого 2019 18:34
3

Мирон МАРКЕВИЧ: "Ничего страшного в "Челси" для "Динамо" не вижу"

"Футбол 24" обговорив із колишнім наставником Металіста, Дніпра та збірної України вчорашні матчі Динамо і Шахтаря у Лізі Європи, а також нове випробування для киян.

– Мироне Богдановичу, коли у грудні ми обговорювали жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи, ви спрогнозували, що у наступний раунд пройде один український клуб. Інтуїція вас не підвела…

– Ну, як бачите.

– Зайвим виявився Шахтар. Наскільки ви розчаровані грою "гірників" у матчі-відповіді проти Айнтрахта?

– Розчарований і я, і всі вболівальники. Напевно, ніхто не очікував такого результату. Я знав, що буде важко, але Шахтар навіть перевершив усі скептичні прогнози. Потрібно дивитися в корінь. Я неодноразово казав в інтерв’ю, що у Шахтаря немає оборони. За вісім матчів пропустити 22 голи…

Не знаю, чому так сталося, якщо чесно. Пішла вся задня лінія Шахтаря – Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук. Ті люди, яких взяли на їхнє місце, на жаль, не тягнуть. Когось купують, але там, де найбільші прогалини – жодного футболіста не з'явилося.


Результат проти Айнтрахта – закономірний. Тривожний дзвіночок пролунав ще в Лізі чемпіонів. Серйозна команда не має права пропускати 16 голів у 6 матчах.


– У Динамо суперник був трохи простіший. Що скажете про перемогу над Олімпіакосом?


– Динамо трохи укріпилося, стабілізувався склад. Команда пройшла – і Богу дякувати.


– Новачок Фран Соль забив дебютний і надзвичайно важливий м'яч за Динамо. Проблему форварда нарешті вирішено?

– Забив вчасно. Має відчуття голу. Час покаже. Зараз роздавати аванси мені б не хотілося. Він вирішив долю матчу – це вже плюс для Динамо. Має з'явитися впевненість. Дай Боже, щоб продовжував забивати надалі.


– В 1/8 фіналу Динамо зустрінеться із Челсі. Перший матч – на виїзді, "аристократи" переживають помітну кризу. Враховуючи ці фактори, наскільки такий жереб є вдалим для команди Хацкевича?

– Могло би бути й краще (Усміхається). Ну але Челсі – то Челсі. Англійська команда справді не зовсім у порядку. Тим паче, матч-відповідь пройде у Києві. Нічого страшного я не бачу. Потрібно відштовхуватися від того, що не завжди перемагає сильніша команда.

– Що вам підказує інтуїція цього разу?


– (Усміхається) Як патріот України, я ставлю на Динамо.

Такий патріот, аж смердить. Якби Челсі попався шахтьору, то він сказав би, що шахтьору сподіватись нема на що, хоча шахтьор сильніший, але через відсутність названих ним гравців буде дуже важко. Челсі фаворит.
Сховати
Вася, він обідив твій шлактар??? Звони лохмету!
Справжній патріот!