21 лютого 2019 17:10

Джемаль КИЗИЛАТЕШ: "В "Колосе" все стремятся выйти в Премьер-лигу, не сомневаюсь, что мы этого достигнем"

Прес-служба «Колоса» на зборах у Туреччині поговорила з українцем Джемалем Кизилатешем, який народився у Стамбулі


Півзахисник "Колоса" Джемаль Кизилатеш відповів на питання клубної прес-служби у перерві між тренуваннями у Туреччині. Учора команда Руслана Костишина розпочала заключний тижневий цикл і вже за сім днів повернеться до України.


Про збори
- Тут сонечко, тим більше знаходжуся на батьківщині, тому почуваюся добре. – сказав футболіст. - Щодо команди, то хлопці, зрозуміло ж, сумують за родинами, тому чим ближче до завершення зборів, тим більше хочеться додому. Але в цілому все добре, тренуємося з гарним настроєм. У будь-якому випадку, за таких умов готуватися чудово. Навантаження нормальні, фізичну базу закладали в Україні, зараз більше працюємо з м’ячами. Є бігова робота, але справляємося.

Нові тактичні схеми
- Є розуміння того, що пропонує тренерський штаб, багато теорії дивимося, практикуємо у справі. Насправді, це дуже цікаво, є багато нюансів. Не все ідеально, не все виходить. Але всі все розуміють, багатьом подобається. Думаю, все в нас вийде, але тільки через роботу. Є куди зростати і є у чому додавати.


Про спаринги

- Гарні спаринги проводимо, тут є позитив свій. Адже останню гру виграли у грузинського клубу «Сіоні», передостання гра з сербами вийшла також інформативною. Так, є помилки, але граємо на фоні навантажень і я думаю, що йдемо вірним шляхом і додаватимемо від гри до гри.

Про власну кар’єру
- Це питання для мене складне. Зараз я не можу ні про що шкодувати, радий, що потрапив до «Колоса», тут гарний колектив, в якому я швидко адаптувався. Перші півроку більше плюсів, ми рухаємося у правильному напрямку, команда у нас справді гарна, високого рівня гравці. Помітно, що увесь склад, тренери, персонал разом йдуть до однієї цілі і ми на правильному шляху.

Мотиваційні промови
- Головний тренер поза полем буває суворим. Але все в спортивних рамках, він часто говорить мотиваційні промови. Зрозуміло, що більш досвідчені футболісти можуть підказати на полі під час гри. Це нормально. І Віталій Гавриш, якому доводиться керувати всіма центральними захисниками, Віталій Мілько може підказати, попереду Саша Бондаренко своєю працездатністю, бажанням надихає нас. У кожній лінії достатньо футболістів, які власним прикладом ведуть за собою команду.


Очікування від весни
- У весняній частині змагань плануємо викладатися на повну і демонструвати якісний, видовищний футбол. Головне, добре почати у перших двох-трьох іграх, вкотитися у змагання. Ми повернемося до України, де буде інша погода, інші поля, тому буде більше вертикального футболу, суперники здебільшого гратимуть проти нас від оборони. Ми до цього і готуємося на турецьких зборах, будемо старатися показувати гарний футбол, і, головне, підкріплювати його результатом. Сподіваюся, радуватимемо своїх уболівальників і здобувати для них перемоги.


На шляху до УПЛ
- Важливо, бути впевненим у своїх силах, партнерах, команді. І віра у досягнення підсумкового результату. Дивлячись на те як ми готуємося, тренуємося, як усі прагнуть вийти до УПЛ, не сумніваюся, що ми цього досягнення. Разом крокуємо до цієї мети. Як вийде – все в божих руках. Але є передчуття, що все буде добре.


Рівень змагань

- Однозначно, цей чемпіонат сильніший, ніж торішній. Насправді, гарні команди нам протистоять, імениті. Та ж гра з «Дніпром-1», з яким грали в Ковалівці, була визнана багатьма фахівцями як рівня УПЛ. Мені здається, що так і було, це визнав і суперник, Адже за напругою, різними показниками вийшла класна гра. «Металіст 1925», «Волинь» - також гарні команди, перед ними також стоять завдання підвищитися в класі, але тільки фініш змагань покаже, хто на якому рівні. Та й ми не стоїмо на місці, постійно намагаємося покращувати свою гру.