21 лютого 2019 15:55

"Динамо" - "Олимпиакос": высокий риск беспорядков в Киеве

Важливість матчу Динамо – Олімпіакос складно переоцінити не тільки для динамівців, а й для їхніх фанатів. З огляду на те, як вели себе вболівальники Олімпіакоса вдома, киянам варто подбати про свою безпеку.


На офіційному сайті Олімпіакоса наголосили на тому, що в Києві на матчі Ліги Європи Динамо – Олімпіакос існує велика ймовірність виникнення безладів:
На підставі відомостей та оцінок ризиків цей матч оголошено таким, що має високий ступінь ризику виникнення безладів.
Фанатам Олімпіакоса, що приїхали до Києва, наполегливо радять перед матчем не користуватися громадським транспортом, а добиратися до НСК Олімпійський виключно на таксі. От яка радість українським таксистам!


Крім того, адміністрація грецького клуба заборонила фанатам Олімпіакоса використовувати прапор Росії чи іншу атрибутику, пов’язану з країною-агресором, прапор СРСР та будь-які комуністичні символи. Не радять грекам вступати у політичні дискусії, особливо про воєнні дії на Сході України. Також грецьким уболівальникам заборонено використовувати символіку футбольної команди Спартак Москва.


Вдатися до таких заборон у Олімпіакосі мусили після неприємного інциденту, що стався під час першого матчу Ліги Європи. Тоді на секторі ультрас грецької команди вивісили прапор Росії. До того ж, у Греції динамівці ультрас постраждали від кийків місцевої поліції та кулаків вболівальників Gate 7.