20 лютого 2019 18:41
1

Игорь КОСТЮК: "Постараемся радовать болельщиков и в следующих играх"

Старший тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував упевнену перемогу своїх підопічних над туринським «Ювентусом» та вихід до наступного етапу Юнацької Ліги УЄФА:


- У нашій команді зараз дуже хороший мікроклімат, ми пройшли збори, хлопці відповідально поставилися до підготовки, вийшли з відпустки в хорошому стані, тож було легше виконувати спеціальну роботу та цілеспрямовано готуватися до цієї гри.


- Чи можна сказати, що швидкий м’яч Ващишина став визначальним у подальшому перебігу гри?

- Ви бачили, що тактика та план на гру, які ми обрали, спрацювали, і в першому таймі ми мали забивати ще кілька м’ячів. Швидкі переходи з оборони в атаку та пресинг на чужій половині поля дали результат.


- Голи Булеци та Попова – це результат індивідуальної майстерності хлопців?

- Це вже закономірність. Ми створювали дуже багато моментів, зокрема мали забивати у другому таймі. Звісно, після того, як Булеца подвоїв рахунок, хлопці почали грати розкутіше, адже до цього відчувалася напруга. Так, це індивідуальна майстерність, раніше Сергій кілька разів завдавав ударів, але не влучав, а тут здорово спрямував м’яч, це те, що він добре вміє робити.


Що стосується гола Попова, до нього привело стандартне положення, яке ми награвали, і Денис у цьому компоненті діє дуже добре, тому і забив.


- Це максимум, на що здатна команда, чи вона спроможна на більше?

- Чекаємо на жеребкування у п’ятницю, будемо готуватися. Після матчу з «Андерлехтом» я сказав, що хотів би зустрітися з «Ювентусом», адже напередодні вже аналізував суперників, і ми обіграли італійців, це той суперник, із яким можна грати. Правильно сказав президент клубу Ігор Суркіс – не можна зупинятися на досягнутому, із завтрашнього дня ми продовжуємо роботу, скоро починається чемпіонат. Постараємося й у наступних іграх радувати вболівальників. Хлопці будуть прогресувати. Для них це величезний досвід грати на такому рівні з такими видатними командами.


- Чи порадувала вас велика кількість уболівальників? Чи приємно грати за такої підтримки?

- Це те, чим ми були сьогодні приємно вражені насамперед. Дуже приємний такий ажіотаж, і те, що вболівальники прийшли цілими сім’ями. Ми справді дуже їм вдячні, адже за такої підтримки гравцям додається сил, вони біжать уперед із подвійною енергією. Також велика вдячність нашому клубу та пресі, які добре спрацювали в напрямку залучення глядачів.

Цікаво, які варіанти відповіді журналіст очікував ну хоча б на два останніх запитання?