18 лютого 2019 12:21

Руслан РОТАНЬ: "То, что я хотел увидеть на сборе "Динамо" в Испании, я увидел"

До старту молодіжної збірної України у відбірному турнірі чемпіонату Європи, у вересні проти фінів, залишилося вже не так багато часу, тому наставники з головою занурилися в роботу.


Олександр Мелащенко та Василь Кардаш відстежували кандидатів до команди в Туреччині, де проходили підготовку майже всі елітні українські клуби, а головний тренер Руслан Ротань вивчав гру динамівців, що тренувалися в Іспанії. Про це й не тільки наставник розповів в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ.


— Руслане Петровичу, як вам побачене в матчах Ліги Європи «Олімпіакос» — «Динамо» й «Шахтар» — «Айнтрахт»?


— Підопічні Олександра Хацкевича здобули складну, але дуже перспективну виїзну нічию в Піреї (2:2). Невеликий заділ у киян тепер є. «Шахтарю», думається, буде складніше — хоча б тому, що другий поєдинок проти «Айнтрахту» відбудеться в Німеччині. Хоча в Харкові, діючи майже весь матч у меншості, гірники проявили характер, вирвавши нічию (2:2). А це багато чого варто в поєдинках такого рівня. І взагалі, позитивних моментів у грі українських команд вистачало, тому я з оптимізмом буду чекати других матчів.

— У «Динамо» й «Шахтаря» на двох на поле виходило три футболісти, які за віком відповідають молодіжній збірній України (Віталій Миколенко, Микола Шапаренко та Назарій Русин). Небагатий вибір для тренера «молодіжки»…


— Для України це вже непогано, що в матчах такого калібру на поле вийшло одразу три такі виконавці. Інша річ, що хтось із футболістів «молодіжки» може опинитися в команді Андрія Шевченка. Але від цього нікуди не дінешся, адже ми всі повинні допомагати головній команді країни.

— Чи є у вас з Андрієм Шевченком взаєморозуміння в питанні запрошення виконавців, які можуть виступати за обидві збірні?


— Безумовно. Ми в будь-якому випадку обговоримо всі варіанти. Але я буду тільки радий, якщо хтось із хлопців нашої команди зможе посилити національну збірну.

— Молодіжній збірній буде складніше досягати результату...


— Будемо загартовувати характер футболістів (посміхається). Попри це, ми все одно будемо намагатися досягти максимального результату у своїй відбірній групі чемпіонату Європи.


— Ви були в Іспанії на зборі «Динамо». Які висновки зробили для себе?


— Те, що я хотів побачити, я побачив. Футболісти, які підходять за віком для молодіжної збірної, уже набрали непогану форму. Для мене ця поїздка виявилася дуже продуктивною.

— За той час, що ви є тренером молодіжної збірної, яку кількість гравців взяли на замітку?

— Список дуже великий. Але ми поки що не будемо чіпати хлопців 1999 року народження, які в травні-червні братимуть участь у фінальній частині чемпіонату світу у складі збірної України U-20.


— Коли розпочнеться найближчий збір «молодіжки», і які в неї плани?


— Перша зустріч нашого тренерського штабу з підопічними проходитиме з 18-го по 26 березня. Молодіжна збірна України візьме участь у міжнародному турнірі, який відбудеться в Туреччині. Постараємося переглянути якомога більше гравців у трьох поєдинках цих змагань, а також ще в одному товариському матчі.