14 лютого 2019 18:08

Дмитрий ДЖУЛАЙ: "Олимпиакос" не похож на команду-петарду"

Известный комментатор Дмитрий Джулай в своем твиттере поделился мнением об "Олимпиакосе".


"Оскільки бачив лише з десяток матчів "Олімпіакоса", не можу робити якихось глобальних, "експертних" узагальнень, тому обмежуся невеличким тредом з коротенькими тезами-враженнями від побаченого у матчах чемпіонату Греції та Ліги Європи.

1. Жозе Са здався врівноваженим, впевненим голкіпером. У опорній зоні оптимальною є пара Гільєрме - Камара. У центрі захисту Вукович має проблеми з виходом з оборони, а іноді й виносом м’яча.

2. Не схожі на команду-петарду, що може побігти на перших хвилинах і швидко виснажитися. Позиційний наступ, якщо суперник закривається, можуть вести терпляче, накопичуючи перевагу поступово.


3. Є, щоправда, досить монотонні фази, коли руху м’яча та гравців у середній лінії не вистачає аби згенерувати динаміку атаки. При цьому не гублять позиції, щоб не пропустити контрвипад.

4. Спокійно використовують довгі передачі на форварда (особливо якщо це Герреро, Кока в цьому плані поступається іспанцю), коли суперник зустрічає вище. І після таких пасів готові відразу нав’язувати боротьбу біля чужого штрафного.


5. Робота на флангах завершується не тільки традиційними подачами (хоч і вони, звісно, є), а й діагональними пасами низом для підключень з глибини.


6. Фортуніс є беззаперечним лідером команди. Його маневри здебільшого визначають напрямок розвитку атаки та її гостроту. Поденсе схильний до симуляцій у штрафному".