8 лютого 2019 12:33
2

Minsk Cup. "Динамо" U-13 в серии пенальти уступило "Шахтеру" и поборется за третье место

На міжнародному дитячо-юнацькому турнірі Minsk Cup, що проходить цими днями у столиці Білорусі Мінську, настав час вирішальних матчів.

Нагадаємо, що вчора у чвертьфіналі кияни обіграли «Оділ Джуніор Карпі» (Узбекистан) 3:0.


Один із півфінальних поєдинків вийшов суто українським. «Динамо» U-13 зустрілося із ще одним представником нашої країни – донецьким «Шахтарем», який на груповому етапі теж здобув три перемоги: над курським «Авангардом» 2:0, латвійським «Даугавпілсом» 3:0 та російською «Сибір’ю» 4:0. А у чвертьфіналі донеччани виявилися сильнішими за ФК «Мінськ» - 3:0.


Серед четвірки найкращих також опинилися російський «Ростов» та італійський «Кальярі». Паралельний півфінальний поєдинок завершився раніше, тож динамівці вже знали, що італійці перемогли з рахунком 2:1 та вийшли у фінал.


Гру ж із «Шахтарем» динаміві розпочали зактивного пресингу суперника. Кияни виконали два кутових та штрафний, але до реальних загроз справа не доходила. На полі було багато боротьби. В одному з моментів помилка нашого захисника ледь не призвела до неприємностей, але, на щастя, партнери його вчасно підстрахували. Ще в одному епізоді потенційно небезпечну атаку донеччан нейтралізував В’ячеслав Суркіс, вчасно вийшовши з воріт та вибивши м’яч. На відміну від попередніх ігор у цьому матчі у нього було достатньо роботи. Надалі йому ще не один раз доводилося вступати у гру та виручати свою команду. Незабаром В’ячеслав надійно забрав м’яч у руки після удару суперника із меж штрафного майданчика. Загалом, на полі точилася рівна гра, команди почергово володіли ініціативою, шукаючи ключі від володінь одна одної. За кілька секунд до фінального свистка гравцю «Шахтаря» вдався удар справа – Суркіс на місці.


Другий тайм розпочався із флангового навісу «гірників» до штрафного майданчика – В’ячеслав надійно зіграв на виході. Справився він і з кількома стандартними положеннями. А після штрафного удару метрах в 25-ти від воріт м’яч просвистів над самісінькою поперечиною. Нарешті, впоравшись із натиском суперника, кияни перемістили гру на чужу половину поля, розігруючи різноманітні комбінації та заробляючи стандартні положення. Зокрема, після штрафного удару у виконанні Подейка м’яч був близьким до того, щоб залетіти у ворота, але нашому гравцю забракло влучності. Біля протилежних воріт «Шахтар» намагався кожну свою атаку завершувати ударом по воротам, але, на щастя, суперники хибили.


Тож, доля другої потівки у фінал вирішувалася у серії післяматчевих пенальті. За регламентом турніру команди мали пробивати по три одинадцятиметрові удари, але оскільки кожна з них по два удари забила і по разу схибила, рахунок залишався рівним, і довелося бити по 5 разів. На жаль, останній «постріл» динамівців виявився невлучним, і у фінал пройшов «Шахтар».

Таким чином, суперником нашої команди у матчі за третє місце стане російський ФК «Ростов» Поєдинок відбудеться о 15.20 за київським часом. З

Minsk Cup. Півфінал


«Динамо» (Київ) U-13 – «Шахтар» (Донецьк) U-13 – 0:0 (по пен. 3:4)

«Динамо» U-13: 71. Суркіс, 17. Нестеренко, 5. Галіч¸ 8. Петришин, 18. Пашко (22. Бельчіков, 21), 2. Подейко, 11. Пономаренко, 3. Сумка, 20. Лемішко (10. Мамзін, 32), 21. Чернявський, 9. Задорожний (7. Осипенко, 21).


А посмотрите, какая злобная реакция по отношению к сопернику у некоторых "кротят" после победы! "Линия партии" проводится неуклонно с младенческого возраста.
Сховати
i-Graupera, В Донецке до сих пор остались надписи на стенах домов и на заборах "Г. Суркиса в отставку!". Последние 10-15 лет "обработка" ведётся сильная и постоянная. Это поколение - 13 лет - выросло под дифирамбы шахтёру и матюги в сторону Динамо. Так что всё объяснимо.