4 лютого 2019 21:57

Украинские арбитры начали знакомиться с системой VAR

15-й рік поспіль вітчизняні рефері готуватимуться до поновлення сезону в турецькому Белеку.


Відразу після опівночі 4 лютого делегація українських арбітрів вирушила на традиційний зимовий навчально-тренувальний збір, який триватиме в турецькому Белеку (провінція Анталія) до 11 лютого.

До місця проведення НТЗ судді дісталися регулярним рейсом із пересадкою в столиці Туреччини, Анкарі. Анталія зустріла рефері сонячною погодою та температурою повітря +15°C. До готелю, який на час збору стане резиденцією українців, вони добиралися близько 12-ти годин.

Після невеликого відпочинку почалася робота. Програма цьогорічного збору передбачає щоденні ранкові та вечірні заняття з фізпідготовки, а також теоретичну частину, під час якої інструктори Комітету арбітрів ФФУ здійснюватимуть аналіз арбітражу матчів та ознайомлюватимуть учасників зборів із системою VAR. Окрім щоденної теорії та тренувань, рефері матимуть можливість відшліфовувати свої навички в товариських поєдинках, аби отримати практику та поступово ввійти в сезон.

У перший день зборів після 16-ї години на арбітрів уже чекали педагогічне тестування з правил гри та відеотести УЄФА, складені з кліпів із різними ігровими епізодами.